Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι προεκλογικές συναντήσεις του υποψηφίου δημάρχου

ΖΩΧΙΟΥ Γιάννη

27/9/2010

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)

Επικοινωνία: e-mails: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

τηλ. 6937179122 http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέες συναντήσεις με κεντρικούς φορείς στην Κέρκυρα είχε σήμερα 27/9/2010 ο ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης υποψήφιος δήμαρχος για τον ενιαίο δήμο Διαπόντιων- Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε:

- Στην ΠΙΝ, τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γεωργαλίδη, με συνεργάτες και συνομίλησε με εργαζόμενους.

-Στη έδρα της Μητρόπολης τον Μητροπολίτη Κέρκυρας του Ορθόδοξου δόγματος κον Νεκτάριο και συνεργάτες .

-Στην έδρα της ΔΕΥΑΚ τον Πρόεδρο κ. Πουλιέζο και συνεργάτες.

Από όλους τους Συνομιλητές, σε ειδικά θετικό κλίμα, υπήρξε ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με τα θέματα αιχμής που διαχειρίζονται η Περιφέρεια, η ΔΕΥΑΚ και η Μητρόπολης.

Από τη πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος ανέπτυξε τις κύριες πτυχές της διακήρυξηΣ και των προγραμματικΩΝ αρχΩΝ που η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) προτείνει και ζητεί από το λαό την εξουσιοδότηση να διευθύνει το νέο δήμο.

Αναφέρθηκε, στις δράσεις ώστε να βρίσκεται ο Δήμος δίπλα στον κάτοικο-στην κοινότητα με υπάλληλο-πολυκτίριο-Χώρους Αναφορές, τις σχέσεις με κράτος, την ανάδειξη της μυθικής και ιστορικής Κέρκυρας, τους 5 Κόμβους Δράσεων, τον τουρισμό, τους Απόδημους. Ιδιαίτερα ανέπτυξε τις 10 Κεντρικές Υποδομές που θα ξεκινήσουν άμεσα από την Αναπτυξιακή Διαπόντιων Κέρκυρας με έμφαση στο νέο Οδικό Άξονα Βορρά-Νότου (Χλωμός-σήραγγα Αγίων Δέκα-Λιβάδι Ρόπα-σήραγγα Παντελεήμονα-Αγραφοί με κόμβο που θα συνδέει Νοσοκομείο και πόλη). Διευκρίνισε ο Γ. Ζωχιός ότι ταυτόχρονα και παράλληλα στον Άξονα θα κατασκευαστούν οι κεντρικές υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και δικτύων(ΔΕΗ- φυσικό αέριο-ινών) ενώ στις γύρο από αυτόν περιοχές θα αναπτυχθεί η επιστημονική-οικολογική γεωργία.

Επίσης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των σκουπιδιών με καύση σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Ο κ. Γεωργαλίδης ανέλυσε και την εμπειρία του από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα όπου έγινε παρουσίαση της νέας επιστημονικής μεθόδου που ουσιαστικά καταργεί ΧΥΤΑ-ΧΥΤΗ κλπ.

Ο κ. Πουλίεζος αναφέρθηκε στις δράσεις της ΔΕΥΑΚ, το χρέος και τις υποδομές.

Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη, σε ένα ευχάριστο και ειλικρινές κλίμα, ο Ζωχιός Γιάννης ανέλυσε, επιπλέον των προαναφερθέντων, τις θέσεις της ΝαΚ για τις σχέσεις Δήμου-Θρησκείας. Συγκεκριμένα: Πλήρης ανεξιθρησκία, καμιά διάκριση στα δόγματα, θρησκειολογική εκπαίδευση, οι ιερωμένοι στο Δήμο, δημοτικοποίηση (και) της εκκλησιαστικής κτιριακής και οικοπεδικής περιουσίας (μαζί με την κρατική και τραπεζική), όχι θρησκευτικά σύμβολα, ναι στο δικαίωμα αλλά όχι στην υποχρέωση να θρησκεύεται ο κάτοικος, πλήρης διαφάνεια σε κάθε εκκλησιαστική πράξη, επιστημονική άποψη για τα θαύματα και τα σκηνώματα κ.α.

Ο κ. Νεκτάριος, αφού εκτίμησε τη σαφήνεια, ειλικρίνεια και τις ολοκληρωμένες θέσεις, ευχήθηκε επιτυχία σε όλους τους τομείς. Εξέφρασε τη βούληση «να συμβάλουν και οι ιερείς στην αντιμετώπιση της κρίσεις» μέσα από το Δήμο, διατύπωσε τη θέση του για χωρισμό κράτους-εκκλησίας με ό,τι αυτό σημαίνει, δέχτηκε τις θέσεις για ανεξιθρησκία στο δήμο, διατύπωσε τη θέση ότι το ορθόδοξο δόγμα δεν επιβάλλει την πίστη, οι ιερείς προσφέρουν αμειβόμενοι, θα σεβαστεί το δικαίωμα στο δήμο να παρουσιάζει επιστημονικές απόψεις για θαύματα-σκηνώματα κ.α. Σε σχέση με την εκκλησιαστική περιουσία, αφού παρέδωσε στον Γ. Ζωχιό κατάλογο προσφορών της εκκλησίας, είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να δημοτικοποιηθεί με την προϋπόθεση να αποζημιωθεί η εκκλησία. Ο υπ. Δήμαρχος απάντησε ότι το πρόγραμμα της ΝαΚ δεν προβλέπει αποζημίωση αφού θα το έχει ψηφίσει ο λαός ως «εκκλησία». Επίσης, διευκρίνισε ως ένα παράδειγμα «επιβολή πίστης», τη βάπτιση από μωρά που σημαίνει υποχρεωτική αποδοχή πίστης και δόγματος.

0 Γ. Ζωχιός προσκάλεσε τον κ. Νεκτάριο να παρευρεθεί στον «Αη Γιάννη Ντόργου» στη ΝΗΠΑ Βουνιατάδων στις 29 Αυγούστου 2011. Ο Επίσκοπος αποδέχτηκε με την προϋπόθεση ότι δε θα απουσιάζει.

Την Τρίτη 28/9/2010 ο Γ. Ζωχιός θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Σωματείο και εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση ενώ στις 10 πρωί θα δώσει συνέντευξη στο Stoudio1 87,6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: