Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΒΓΟΥΛΗΣ

Ημερομηνία: Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2009, 13:54

*Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ, που έγιναν σε μια κρίσιμη περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, η οποία οδηγεί τους Εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους σε αμφισβήτηση και ανασφάλεια για το μέλλον.

    Ένα Συνέδριο στο οποίο υπήρξε πλούσιος Αγωνιστικός Απολογισμός, που τα αποτελέσματα της δράσης όμως υπήρξαν ισχνά, αφού η πολιτική αναλγησία και οι «μεταρρυθμίσεις» ανέτρεψαν και διέλυσαν κατακτήσεις του εργατικού κινήματος της ΔΕΗ και που θα οδηγήσουν εκ του ασφαλούς σε περαιτέρω υποβάθμιση την θέση των Εργαζομένων και Συνταξιούχων (π.χ. διάλυση Ασφαλιστικού).

  Θέλουμε να ευχηθούμε και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε να αναπτυχθεί ένα δυναμικό αγωνιστικό κίνημα, που θα υλοποιήσει τους στόχους του Προγράμματος Δράσης που εγκρίθηκε, στο οποίο όμως θα πρέπει να γίνουν πιο διακριτές και πιστικές οι θέσεις και οι στόχοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Θέσεις που θα βάλουν ταφόπλακα στις προθέσεις ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στην αποδυνάμωση του στρατηγικού ρόλου της ΔΕΗ στην Η.Ε. και του Δημόσιου και Κοινωνικού της χαρακτήρα και θα αναβαθμίζουν ουσιαστικά και οικονομικά τους Εργαζόμενους.

*Επειδή για μια ακόμη φορά έχει δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση στους Συναδέλφους Συνταξιούχους που δικαιούνται διαφορά ΕΦΑΠΑΞ από τις μη σαφείς αποφάσεις του ΤΑΥΤΕΚΩ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ότι πρέπει να δοθεί αυτή η διαφορά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ανεξάρτητα αν έχουν κάνει αγωγή ή όχι.

*Σε όλα τα μέλη του λοιπόν ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, που δικαιούνται διαφοράς ΕΦΑΠΑΞ, έχει στείλει οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για την άμεση διεκδίκηση καταβολής της.

*Αδικαιολόγητη χρονοτριβή παρατηρείται με τις προσλήψεις της προκήρυξης 1/2007, ενώ οι Υπηρεσιακές Μονάδες έχουνε ερημώσει από προσωπικό και η κατάσταση θα γίνει χειρότερη από τις αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις στις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: