Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Έγινε, επιτέλους, στην Κέρκυρα (19/2/09)  

Με αφορμή την ΟΚΕΣΑ

η πολιτική δίκη, ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης,

μετά 6 χρόνια και 8 αναβολές.

Η απόφαση ήταν καταδικαστική,  έγινε έφεση.

Ο Κατηγορούμενος, Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΚΕΣΑ,  αισθάνθηκε ανακούφιση αφού, πρώτη φορά μετά 9 χρόνια λόγω της σκληρής απαγόρευσης στις  διαφορετικές απόψεις   που επέβαλε ο ΔΡΥικός μηχανισμός στην ΟΚΕΣΑ,  του δόθηκε η δυνατότητα (στα πλαίσια βέβαια του περιορισμένου δικαστηριακού χρόνου) να πει δημόσια έστω μερικά  από τα τραγικά   στην Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής.  

Τα αληθή γεγονότα που αναφέρονταν στις δικαζόμενες επιστολές Ζωχιού και  (αν και λίγα μόνο)  αναλύθηκαν στο δικαστήριο, κρίθηκε ότι δεν   χρειαζόταν να συνοδευτούν και με χαρακτηρισμούς των πράξεων, όταν  δημοσιοποιήθηκαν.

Ο Συνήγορος του Γ. Ζωχιού ζήτησε εφέσιμη ποινή.

Ο Γ. Ζωχιός, μετά την απόφαση, δήλωσε ότι  αγωνίζεται σ’ όλη του τη ζωή για οράματα, αρχές, αξίες  ενάντια στο πολιτικοοικονομικοθρησκευτικό κατεστημένο  και δεν τον πτοούν  ενδεχόμενες επιπτώσεις αλλά και δεν τον αφήνουν αδιάφορο.   Όποιος συγκρούεται  με  εξουσιαστικές δομές, γνωρίζει ότι ο αγώνας είναι άνισος. Ελπίζει, εκτίμησε, ότι θα δικαιωθεί όπως έγινε, μετά από πολύχρονες σκληρές μάχες, στα Συνέδρια της ΟΚΕΣΑ τα οποία τον δικαίωσαν απόλυτα καταδικάζοντας  και ακυρώνοντας   παράνομες και αντικαταστατικές πράξεις της (ΠΑΣΟΚικής με παραφυάδες)  κυρίαρχης ομάδας που διοικούσε την Ομοσπονδία και στρέφονταν κατά  των συμφερόντων της ΟΚΕΣΑ και   Συλλόγων, ενάντια του Γ. Ζωχιού.

Στον http://autenergos.blogspot.com/ θ’ αναρτηθούν  πτυχές  της δίκης, ψεύδη και, ξανά, συκοφαντίες εναντίον άλλων Στελεχών της ΟΚΕΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα που προκάλεσε την κρίση στην ΟΚΕΣΑ, με ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης νομικισμούς,  σέρνει στα δικαστήρια και την ΟΚΕΣΑ μαζί με άλλα 20 Στελέχη της ως συνυπεύθυνα, πιστεύοντας ότι έτσι θα επιτύχει αφενός τον αποπροσανατολισμό,    όταν θα  δικάζεται, και  αφετέρου  να σιγουρευτεί απόλυτα για τη διάλυση της Ομοσπονδίας και την πώληση του Κτιρίου–Πνευματικού Κέντρου των Κερκυραίων στην Αττική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: