Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Emailerkenar@otenet.gr                       

Καταγγέλλουμε την απόφαση των υπευθύνων της χαρτοβιομηχανίας «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης να θέσει εδώ και 15 μέρες στην διαθεσιμότητα για ένα μήνα δύο εργαζομένους.

Η εταιρεία προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια όταν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο δεν συμφώνησαν στην πρόταση της για σε 6ώρη εργασία στο τμήμα της παραγωγής προκειμένου να μη προχωρήσει σε απολύσεις.

Η παραπάνω απόφαση της συγκεκριμένης εταιρείας δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία οικονομικών δυσχερειών της εν λόγω Επιχείρησης.

Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης πριν ακόμη να κάνουν την εμφάνιση τους οι συνέπειες της επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην απασχόληση, στο εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και του συνδ. κινήματος.

Απορρίπτουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλες τις προτάσεις και ενέργειες που επιχειρούν να μεταθέσουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Απαιτούμε την κρίση να την πληρώσουν μόνο αυτοί που τη δημιούργησαν. Το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων πολιτικών κατάφεραν να συσσωρεύσουν τεράστια υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργείο, Σ.ΕΠ.Ε, Ι.Κ.Α, κ.λ.π) να συμβάλουν στην εφαρμογή και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για την προστασία των εργαζόμενων από τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε τη  Διοίκηση  της «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» να προχωρήσει άμεσα στην άρση της διαθεσιμότητας των δύο εργαζομένων.

 Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας δεν  ανέχεται, και αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το σ.κ του Νομού μας, από την μια να καρπώνεται η εν λόγω Επιχείρηση ευεργετικές ρυθμίσεις (απαλλαγή φορολόγησης λόγω πυρόπληκτων περιοχών), να εμφανίζει κερδοφορία, και από την άλλη να αποτελεί τον «λαγό» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας  δεν πρόκειται ανεχθεί και να  αποδεχθεί τέτοιες πρακτικές και θα ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση και τους εργοδότες για την αποτροπή εφαρμογής μέτρων εργασιακού μεσαίωνα, προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μορφής και διάρκειας, υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ                                                                             ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργείο Απασχόλησης& Κοινωνικής Προστασίας

- Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε - Σ.ΕΠ.Ε  Πελ/σου - Ι.Κ.Α - Γ.Σ.Ε.Ε - Τεχνοχάρτ- Μ.Μ.Ε             

Δεν υπάρχουν σχόλια: