Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Σωτ. Μπάγιας: Αστοχη η δήλωση Ν. Δένδια για παραγγελία δίωξης για την απόδραση.

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με τη δίκη των κατηγορουμένων για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων πως ως προς τη διαδικασία εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας.

Επί της ουσίας της κρίσης του δικαστηρίου, σημειώνει πως οποιαδήποτε αναφορά γίνεται και δεν εντάσσεται στην καλόπιστη κριτική των δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού και έχει ως στόχο να επιχειρήσει τη χειραγώγηση της συνείδησης του δικαστή.

Προσθέτει μάλιστα πως «κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, όταν γίνεται συνειδητά και πολλαπλώς επικίνδυνο για τους θεσμούς, όταν προκρίνεται για λόγους σκοπιμότητας ή εκμετάλλευσης».

Καταλήγοντας τονίζει: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών για εφήμερα,προσωπικά και όχι μόνο οφέλη, εκτός από επιζήμια για την Δημοκρατία,δεν είναι ανεκτή από τους πολίτες, οι οποίοι δεν αξιώνουν παρά του αυτονόητο:Την εφαρμογή του νόμου, προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς εξαιρέσεις και προνομιακές συμπεριφορές. Οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς εγγυώνται αυτή τη διαδικασία.Απομένει στους υπόλοιπους να αποδείξουν με τη συμπεριφορά τους ότι μπορούν να τους μιμηθούν»Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: