Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μεσαιωνική η... πρώτη

του εκλεγμένου Π.Σ. της ΠΙΝ!

Έλλειπε το Ιστορικό, το “Ελεύθερο”

και Αυτοδιοικητικό Πνεύμα!

Εικόνα Μεσαιωνικής κατάθλιψης, έλλειψη ιστορικότητας, και μηδενισμός του Αυτοδιοικητικού Πνεύματος ήταν τα χαρακτηριστικά της ορκωμοσίας του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Κτίριο της Ιονίου Βουλής, τον πρώτο χώρο-σύμβολο κοινοβουλευτισμού, δημοκρατίας, ριζοσπαστισικών θέσεων και αγώνων της νεώτερης Ελλάδας.

Αντί να είναι “ΠΑΡΌΝ” το Τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, αντί να εκφραστεί στεντόρεια ότι από αυτόν τον ιστορικό χώρο ξεκινάει δυναμικά η Αυτοδιοικητική Πορεία της πρώτης εκλεγμένης Περιφέρειας στην ελληνική ιστορία, αντί να υπάρξει σεβασμός στον προβλεπόμενο Καλλικράτειο όρκο, αναδείχθηκε μια οπισθοδρομική, αντιαυτοδιοικητική και (να το θυμάστε) αντιΙονική έκφραση.

Είναι απίστευτο ότι τα βασικά στοιχεία της ορκωμοσίας ήταν βίντεο (ιδιαίτερης διάρκειας) με χαιρετισμούς των επτανήσιων δεσποτάδων(επιβεβαίωση της υποταγής) και τελετουργία από τον κερκυραίο δεσπότη, παραμερίζοντας τον προβλεπόμενο όρκο. Το σημαντικότερο, έντονα πολύλεξη έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους τρεις “άγιους” των νησιών με έμφαση προς τον Σπυρίδωνα (στέλνοντας και το μήνυμα της επτανησιακής ιεραρχικής σχέσης μεταξύ και των αγίων) επειδή, ακούστε! ακούστε!: ...ηρέμησε(!!!!) την φουρτουνιασμένη θάλασσα για να φθάσουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι (άρχοντες) στην Κέρκυρα για να ορκιστούν! Δηλαδή, αναγγέλθηκε νέο μέγιστο θαύμα (μετά εκατοντάδες χρόνια) με τη βούλα της ανώτατης, και μάλιστα λαοπρόβλητης, επτανησιακής Διοίκησης.

Αν όλα αυτά δεν εκπέμπουν...μεσαιωνισμό, προσβολή προς τον λαό, μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση και έντονη απαισιοδοξία για κάθε προσδοκία, τι άλλο συμβολίζουν;

ΑΥΤΌ ΤΟ... ΦΩΣ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΎΤΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΌΝΙΑ ΒΟΥΛΉ! ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΈΡΚΥΡΑ!

(Αλήθεια, γιατί αυτές οι τόσο επιλεκτικές σωτήριες “επεμβάσεις” του Σπυρίδωνα; Γιατί αυτή η... ακαριαία αφύπνιση και δράση απλώς για να ορκιστούν οι... άρχοντες (οι οποίοι βέβαια δεν κινδύνευαν) ενώ... ξεχνάει τους θαλασσοπνιγμένους μετανάστες, δεν ακούει τις ουρανομήκεις κραυγές μανάδων και παιδιών όταν στροβιλίζονται από τα μανιασμένα, δεν βλέπει την πείνα, τον πόνο και τη δυστυχία μυριάδων σκελετωμένων; Ελπίζουμε να απασχολήσει τις πρώτες θεοφώτιστες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και να εκπέμψει τον βαθυστόχαστο φωτισμό του!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: