Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσίαση του βιβλίου "Η νέα Καλιφόρνια" στο χώρο πολιτισμού @ρουφ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων», εκδοτική πρωτοβουλία στα πλαίσια του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής οργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Η Νέα Καλιφόρνια», του βραζιλιάνου συγγραφέα Αφόνσο Ενρίκες δε Λίμα Μπαρέτο. Η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 20 Δεκέμβρη στις 8,00 μ.μ. στο χώρο πολιτισμού @ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18 – Ρουφ)

Για το βιβλίο, καθώς και για το έργο του συγγραφέα, θα μιλήσει ο Κρίτων Ηλιόπουλος, μεταφραστής της «Νέας Καλιφόρνιας». Η παρουσίαση θα συνοδευτεί με οπτικοακουστικό υλικό. Δυο λόγια για το συγγραφέα και το έργο του…

Ο Αφόνσο Ενρίκες δε Λίμα Μπαρέτο, από τους σπουδαιότερους πλέον Βραζιλιάνους συγγραφείς, παρέμεινε στην αφάνεια ενόσω ζούσε. Γεννήθηκε το 1881 και πέθανε το 1922 παραμένοντας όλα τα χρόνια της ζωής του περιθωριοποιημένος και παραγνωρισμένος. Περιθωριοποιημένος λόγω χρώματος, οικονομικής και κοινωνικής θέσης· παραγνωρισμένος επειδή ζούσε και έγραφε για έναν κόσμο διαφορετικό, για τους αποκλεισμένους, τους μαύρους, τους εργάτες, τις γυναίκες – και επιπλέον σε μια γλώσσα διαφορετική από τη συνήθη των υπόλοιπων λογοτεχνών, τη γλώσσα του περιθωρίου, υιoθετώντας το λιτό ύφος του καθημερινού λόγου των Βραζιλιάνων.

Η «Νέα Καλιφόρνια» πρωτοδημοσιεύτηκε το 1915 και συγκαταλέγεται στα καλύτερα διηγήματά του

Δεν υπάρχουν σχόλια: