Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις και διάλογος

για το... ΝΕΟ ΟΡΟΣΗΜΟ!

Αναρτούμε στα ΣΧΟΛΙΑ κριτικές και διαλόγους (αυτές που συμφώνησαν να

αναρτηθούν) σχετικά με την πρόταση τουautenergos.blogspot.com/για ΝΕΟ ΟΡΟΣΗΜΟ:

2 511μ.(ετά)Δ.(ημοκρατία) και

Τέλοςμ.-π.Χριστού - αρχή μ.-π.Δημοκρατίας!

9 σχόλια:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

στις 05/01/2011 09:26 πμ, O/H Dimitrios Dalianis έγραψε:

Αγαπητέ κύριε Ζωχιέ,



Επειδή:



Πιστεύω στον τριαδικό Θεό και φυσικά στον Ιησού Χριστό ως αναντίρρητο Ιστορικό πρόσωπο

Πιστεύω πως παρά την οξυδέρκεια των κατά καιρούς παρατηρήσεων σας, μυωπάζετε

Προφανώς έχετε τραφεί με προπαγανδιστικά κείμενα που μπερδεύουν τους παπάδες με τον αληθινό Θεό, με αποτέλεσμα να καταφέρεστε κατά Εκείνου τον Οποίον δεν γνωρίζετε

Παρά την συμπάθεια που τρέφω προς το πρόσωπό σας δεν μπορώ να σας ακούω άλλο να «βλασφημείτε» (με την πραγματική έννοια) τον Πατέρα μου

Θα μπορούσα να σας ακούω να επιχειρηματολογείτε κατά του Θεού, όχι όμως να ομιλείτε σαν εξ ορισμού να έχετε δίκιο ότι δεν υπάρχει Θεός…



Για όλα αυτά, παρακαλώ διαγράψτε με από τη λίστα σας.



Καλή χρονιά,



Resize of Card Greek

Ζωχιός Γιάννης είπε...

From: Γιάννης Ζωχιός [mailto:izochios@tellas.gr]
Sent: Wednesday, January 05, 2011 12:22 PM
To: Dimitrios Dalianis
Subject: Απάντηση Re: 2511μ.Δ. : Η Πρόταση για το Νέο ΟΡΟΣΗΜΟ! Τέλος...Χριστού-αρχή...Δημοκρατίας!



Σεβαστέ κύριε Δαλιάνη, καλημέρα σας.
Σας ευχαριστώ για το σχόλιο και την κριτική.
Λυπάμαι πως σας στενοχώρησα και που θα σας χάσω από... συνομιλητή!
Το... κόστος της Δημοκρατίας!
Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τα συμπεράσματά σας. Όμως νομίζω ότι ούτε... βρίζω, ούτε παίρνω θέση περί... θεού αφού, σωστά γράφετε, δεν τον γνωρίζω(ουμε).
Εκείνο που θέτω είναι ότι οι θρησκείες είναι ένα από τα ανθρώπινα δημιουργήματα με συγκεκριμένη επιδίωξη, δηλαδή την εξουσιαστική επιβολή και την εκμετάλλευση. Και αυτό είναι ένα πεδίο ιδιαίτερου διαλόγου αφού τη Θρησκεία (με τις πολλές εκφάνσεις της) τη γνωρίζουμε. Και καλά!
Επίσης δεν αναφέρομαι σε... παπάδες, αλλά στη... Θρησκεία.
Αν , αφού με... μπερδεύουν, οι παπάδες συμπεριλαμβάνονται στην δική μου ερμηνεία, τότε σωστά ερμηνεύω τη θρησκεία ως ανθρώπινο δημιούργημα.
Αν όμως εκπροσωπούν τον... αληθινό Θεό, τότε γιατί τους... διαχωρίζετε; Εκπρόσωπος και... εκπροσωπούμενος δεν ερμηνεύονται ταυτόχρονα;
Αλήθεια, γιατί ένας.... θεός να χρησιμοποιείται ως... ορόσημο; Γιατί... έχει αυτή την ανάγκη; Μήπως είναι μόνο για εκμετάλλευση; Και αν ένας... Θεός δέχεται να τον εκμεταλλεύονται και μάλιστα με στόχο την εκμετάλλευση των ανθρώπων, πως εγώ να τον.... πιστεύω (χωρίς να τον... γνωρίζω με ευθύνη του)όταν αγωνίζομαι κατά της εκμετάλλευσης;

Σέβομαι απόλυτα τις πεποιθήσεις σας και βέβαια υπερασπίζομαι το δικαίωμα του οποιουδήποτε να θρησκεύεται. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με την έκφραση άποψης για οτιδήποτε ο... άλλος πιστεύει.
Πάντως, με τα πρώτα που έχω... τραφεί (και μάλιστα πολύ βαθιά) είναι τα.... θρησκευτικά. Η φιλοσοφικές μου σκέψεις διαμορφώθηκαν αποκλειστικά από τα θρησκευτικά κείμενα, πράξεις, τελετές.....και από τον χώρο... γύρο σας!
Αν θέλετε γράψτε μου αν μπορώ να αναρτήσω το σχόλιό σας όπως θα κάμω με άλλα.
Επίσης, αν επιμένετε στη... διαγραφή.
Και σε εσάς καλή χρονιά
Με εκτίμηση.
Ζωχιός Γιάννης.

Ζωχιός Γιάννης είπε...

στις 05/01/2011 02:41 μμ, O/H Dimitrios Dalianis έγραψε:

Αγαπητέ κε Ζωχιέ,



Ωραίο το μήνυμα σας αλλά αυτό που μου λέτε με λίγα λόγια είναι ότι ένας δημοκράτης δεν μπορεί να είναι θρήσκος!!! Οποίο συμπέρασμα!!!

Εγώ που αγκαλιάζω και τα δύο τι να κάμω δηλαδή κατά τη γνώμη σας?

Δεν είμαι Ορθόδοξος όπως μάλλον καταλάβατε, ανήκω στον ευρύτερο χώρο της Διαμαρτύρησης, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει και πολύ παρά μόνο στο ότι ακόμη και στη θρησκεία, ο σκοπός της ζωής μου είναι να διαμαρτύρομαι από τη θέση της μειονότητας.

Αυτό τουλάχιστον το έχουμε κοινό!



Αν ο Θεός επενέβαινε στους λεγόμενους αντιπροσώπους του για να τους «τακτοποιήσει», (δηλ. δεν δεχόταν την εκμετάλλευση Του), θα επενέβαινε στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Ο καθένας από μας, με τις ελεύθερες πράξεις του γράφει μια ιστορία. Αυτές οι πράξεις θα είναι και τα ντοκουμέντα με τα οποία θα κριθεί κάποτε (αν υπάρχει Θεός).

Η επίγνωση της παραπάνω αλήθειας κατά την άποψή μου, διαχωρίζει του αληθινούς Χριστιανούς από τους κάλπικους που κρύβονται πίσω από τη θρησκεία τους για υλικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Το στάρι από τα άχυρα….



Εγώ πάλι δεν είπα ότι βρίζετε, είπα ότι βλασφημείτε (βλάπτετε τη φήμη κάποιου στον οποίο πιστεύω ως υπαρκτό πρόσωπο).

Και βέβαια δεν αναλαμβάνω το ρόλο του κάουμπόι του Χριστού, απλά εκθέτω μια διαφορετική από σας άποψη.



Ναι, συμφωνώ μαζί σας ότι η θρησκεία είναι ανθρώπινο δημιούργημα και γι’ αυτό δεν έχω θρησκεία, έχω Χριστό στη ζωή μου ζωντανό, με αμφίδρομη σχέση.

Και πιστέψτε με αγαπητέ μου το χώρο γύρω μου δεν τον γνωρίζετε! Άλλους χώρους ίσως! Μη γενικεύετε όμως διότι κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως επιπόλαια κρίνων.



Λέτε: Εκπρόσωπος και... εκπροσωπούμενος δεν ερμηνεύονται ταυτόχρονα?

Φυσικά και όχι αναγκαστικά!



Ένα πράγμα σας πιστώνω θετικά πάντως. Ξέρετε να αγωνίζεστε για τις ιδέες σας. Σ’ αυτό, συγχαρητήρια!



Λοιπόν φίλε μου απ’ την αντιπέρα όχθη, άλλαξα γνώμη, μη με διαγράψεις.



Αν θες να αναρτήσεις οτιδήποτε από αυτά που λέμε, δεν έχω αντίρρηση



Και κάτι ακόμη. Ο Θεός στον οποίο πιστεύω, δεν θα κρίνει αρνητικά όλους τους άθεους αναγκαστικά. Υπάρχει κάτι μέσα σε κάθε άνθρωπο που κατά κάποιο τρόπο είναι μια από τις εκφράσεις του Θεού.

Η συνείδηση. Στους καθαρούς, τα πάντα είναι καθαρά…



Με εκτίμηση,



Resize of Card English

Ζωχιός Γιάννης είπε...

From: Γιάννης Ζωχιός [mailto:izochios@tellas.gr]
Sent: Wednesday, January 05, 2011 4:59 PM
To: Dimitrios Dalianis
Subject: Re: Απάντηση Re: 2511μ.Δ. : Η Πρόταση για το Νέο ΟΡΟΣΗΜΟ! Τέλος...Χριστού-αρχή...Δημοκρατίας!



Σεβαστέ κύριε Δαλιάνη,
σας απαντώ αμέσως για να μη συντηρούνται παρεξηγήσεις που προκάλεσα!
-Δεν γνώριζα τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Όμως σας ταύτισα με τους ορθοδόξους. Σέβομαι απόλυτα αυτό που θεωρείται ότι σας εκφράζει.

-Ως...χώρο γύρο σας δεν εννοούσα, και δε θα μου επιτρεπόταν, το όποιο περιβάλλον σας. Επειδή η Καλοχερέτου βρίσκεται κοντά στον.... Άγιο, εννοούσα όσα διαλαμβάνονται εντός, εκτός και... περί αυτόν. Το... περί, όχι χωροταξικό!

-Με το: "Το... κόστος της Δημοκρατίας!" φυσικά δεν αποτελεί συμπέρασμα για τη δημοκρατικότητά σας. Εννοούσα τη δυνατότητα μου να εκφράζομαι και το... δικαίωμά σας να αρνείστε να δέχεστε τις απόψεις μου. Ευρύτερα όμως συγκρίνω το σύστημα της Δημοκρατίας με αυτό της Θεοκρατίας.

-Έχετε δίκιο ότι δεν γράφετε: βρίζετε αλλά... βλασφημείτε! Ζητώ συγνώμη, αν και δεν... βρίσκονται μακριά.
-Δεν θα σας απαντούσα θετικά στη θέση ότι: "Αν ο Θεός επενέβαινε...... θα επενέβαινε στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου". Αν πχ αναφερθούμε στον κυρίαρχο σήμερα, Γιαχβέ-Χριστό κλπ, απαιτεί καθαρ.... δούλους. Ο δούλος δεν έχει ελέυθερη άποψη αλλά εκτελεί τις εντολές του κυρίου του. Παρόλα αυτό, εγώ αναφερόμουν στους εκπροσώπους θεού οι οποίοι υποτίθεται αντικατοπτρίζουν τον εκπροσωπούμενο. Αν δεν ενεργούν σύμφωνα με αυτό που θέλει να εκπέμπει και σύμφωνα με αυτό που θα διαμορφωνεί η... ελεύθερη βούληση των ανθρώπων, τότε έχει την ευθύνη... ανάκλησης. Διότι ναι μεν ο... εκπρόσωπος θα... κριθεί όταν και.... οι άλλοι, αλλά οι... άλλοι θα έχουν υποστεί τις συνέπειες μιας βούλησης που υποτίθεται δεν αντικατοπτρίζει τον... Κριτή. Θεωρώ άλλοθι τον δήθεν... σεβασμό του.... θεού στην... ελεύθερη βούληση! Και αντιφατικό σε σχέση με το... δούλοι θεού!


-Με εκπλήσσεται θετικά με το: "Ναι, συμφωνώ μαζί σας ότι η θρησκεία είναι ανθρώπινο δημιούργημα και γι’ αυτό δεν έχω θρησκεία, έχω Χριστό στη ζωή μου ζωντανό, με αμφίδρομη σχέση". Θα το χαρακτήριζα σαν την απόλυτη καθαρή θέση ενός... αγνού θρησκευόμενου που σέβεται και τον σέβονται!
Θα σας θέσω όμως ένα ερώτημα: Ο Χριστός δε θεωρείται ως ο.. ιδρυτής και αρχηγός θρησκείας;
Και παραπέρα: Αφού η θρησκεία είναι ανθρώπινο δημιούργημα και όσα γνωρίζουμε περί... θεού προέρχονται από αυτή την ανθρώπινη.... δημιουργία, πως προκύπτει ότι οι μορφές, ιδιότητες, πράξεις, βουλήσεις αλλά και... όσα αναμένονται δεν είναι παρά... εικονογραφημένα ανθρώπινα σχέδια για τις επιδιώξεις των... δημιουργών των θρησκειών;
Με... τέτοια ερωτήματα με γιέμησε η θρησκεία και προσπάθησα να δώσω απαντήσεις.

Αφού σας ευχαριστήσω για τα... συγχαρητήρια , προσθέτω την ικανοποίησή μου που δε θα σας χάσω από συνομιλητή. Πολύ περισσότερο τώρα που σας γνώρισα.
Θα αναρτήσω τα κείμενα.
Τέλος, σε σχέση με τις πράξεις μου, δε... φοβάμαι τη... Θεϊκή κρίση. Τότε που θα τον... γνωρίσω, θα του απαντήσω αν τον πιστεύω ή όχι. Ποτέ όμως ως... δούλος! Με ότι συνεπάγεται αυτό!
Με εκτίμηση
Ζωχιός Γιάννης.

Ζωχιός Γιάννης είπε...

στις 05/01/2011 05:50 μμ, O/H Dimitrios Dalianis έγραψε:
>
> Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο θα απαντήσω μόνο ως προς το «δούλος»
>
>
>
> Ο Χριστός πριν αναληφθεί είπε στους μαθητές Του:
>
>
>
> Δεν σας λέγω πλέον δούλους, αλλά φίλους…. Γι αυτό ήλθε ο Χριστός στη γη, να δοξάσει την ελευθερία και τη διαφορετικότητα του ανθρώπου. Άλλο Θεό δεν θα έβαζα στη ζωή μου.
>
> Πάντως σίγουρα είναι Κύριος με την έννοια του Δημιουργού (Αν είναι αυτός που μας έφτιαξε, είναι όντως παντοδύναμος, πάντα όμως σεβόμενος το αυτεξούσιο… - και μη βιαστείτε, δεν υπάρχει αντίφαση)
>
> Ο Χριστό

Ζωχιός Γιάννης είπε...

στις 05/01/2011 12:20 πμ, O/H Jean BALTATZIS έγραψε:

Όταν διάβασα:



«Ως τέτοιος, έχω την απόλυτη βεβαιότητα πως, αν υπήρχε θεός της ΑΓΑΠΗΣ, σίγουρα θα με καλούσε δίπλα του. Για σύμβουλό του. Αν υπήρχε όμως, θα ήταν συντετριμμένος»

«Ο Χριστός είναι ένα αμφισβητούμενο ιστορικά πρόσωπο...»...



ήλθαν στον νουν μου ένα-δυό εδάφια:



«Και είπε· Τις είσαι, Κύριε; Και ο Κύριος είπεν· Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίον συ διώκεις· σκληρόν σοι είναι να λακτίζης προς κέντρα.» (Acts 9:5)

«Ο ασεβής διά την αλαζονείαν του προσώπου αυτού δεν θέλει εκζητήσει τον Κύριον· πάντες οι διαλογισμοί αυτού είναι ότι δεν υπάρχει Θεός.» (Ps 10:4)



Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει πιό ανιστόριτη δήλωση! Επί πλέον, δεν υπάρχει πιό ελεύθερος άνθρωπος από τον πραγματικόν δούλον του Χριστού! Ο λόγος του Θεού το διακηρύττει (Ρωμ.6:17-23), η δε πείρα μου μού το επιβεβαίωσε! Ο Χριστός, παρά τα λακτίσματα που Του δίνετε, σας αγαπά και θέλει να σας σώσει...



Γιάννης Μπαλτατζής

Ζωχιός Γιάννης είπε...

De : Γιάννης Ζωχιός [mailto:izochios@tellas.gr]
Envoyé : mercredi 5 janvier 2011 12:28
À : Jean BALTATZIS
Objet : Re: 2511μ.Δ. : Η Πρόταση για το Νέο ΟΡΟΣΗΜΟ! Τέλος...Χριστού-αρχή...Δημοκρατίας!



Σεβαστέ μου κύριε Βαλτατζή, χαίρομαι που σας... ακούω! Καλή χρονιά.

Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την.... κριτική.

Λίγες... ανάκατες σκέψεις αφού ο διάλογος μαζί σας έχει πάντα ενδιαφέρον.

Να συμφωνήσουμε σε.... κάτι;
-Αν οι θρησκείες είναι ανθρώπινο δημιούργημα, τότε δημιουργήθηκαν και συντηρούνται σύμφωνα με τις επιδιώξεις των δημιουργών τους και όσων τους διαδέχονται.
-Άν όμως είναι θεϊκό δημιούργημα, τότε έγιναν καθ' ομοίωσή του και πρέπει να δεχόμαστε ανεπιφύλακτα όσα πράττουν και διακηρύσσουν οι διαχρονικοί εκπρόσωποι! Άρα ο... θεός είναι το αντικατόπτρισμα τους.
Αλήθεια, δεν πιστεύω ότι ο κ. Βαλτατζής είναι.... δούλος τέτοιας... εικόνας!

Λοιπόν, αφού ο Χριστός με.... αγαπά, "παρά τα λακτίσματα", σίγουρα αντιλαμβάνεται τις προθέσεις μου και δε θα με αδικήσει:
1. Αλήθεια, γιατί ο.... θεός χρειάζεται εκπροσώπους ενώ το... σύμβουλος τον προσβάλει;
2. Αλήθεια, ένας θεός, δε θα ήταν συντετριμμένος με Ό,ΤΙ τον... εκπροσωπεί; Γιατί, αν δεν είναι συντετριμμένος, τότε πως θα μιλούσαμε για θεό αγάπης, παντογνώστη, δίκαιο κλπ;
3.Αλήθεια, γιατί ένας δημιουργός των πάντων, που μπορεί να τα ανατρέψει σε μια στιγμή, χρειάζεται δούλους; Η χρήση δούλων αφορά αδύναμους άρχοντες, που γίνονται δια της... βίας, φοβισμένους αφού στηρίζουν την... αδυναμία τους πάνω σε.... αδύναμους να εκφραστούν.

Κύριε Βαλτατζή, δεν ξέρω γιατί κάνετε μόνιμα αναφορές σε κείμενα που το περιεχόμενό τους είναι ανάλογο μυριάδων που γράφτηκαν πριν αυτών αλλά και μετέπειτα μυριάδων .
Η πρόκληση φόβου είναι διαχρονικό και κυρίαρχο στοιχείο όσων επεδίωκαν-ώκουν να εμποδίσουν την αμφισβήτησή τους και επιθυμούν να περιβάλλονται από δούλους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μηχανισμοί επιβολής αποτελούν θρησκευτική απαίτηση, επιδίωξη και πάντοτε δοξάζονται και ευλογούνται. Ξεχνάτε το... εν τούτω νίκα;

Θα αναρτήσω το κείμενό σας, αν δεν έχετε αντίρρηση.
Πάντοτε θα χαίρομαι για κάθε σας άποψη και κριτική.
Και βέβαια θα ευχόμουν την.... ημέρα της κρίσης να είστε δίπλα Του, να ακούσετε γιατί κρίνομαι και να ζητηθεί η... συμβουλή σας για το που πρέπει να... τοποθετηθώ.

Εγώ πάντως, αν... συμβεί, δεν την.... φοβάμαι!
Γιατί, αν είναι.... Δίκαιος, δίκαια θα με κρίνει!
Αν είναι άδικος, δεν δέχομαι προσφορές του!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ζωχιός Γιάννης

Ζωχιός Γιάννης είπε...

Αγαπητέ μου κ. Ζωχιέ,



Σας εύχομαι και εγώ καλή χρονιά.



Θα ήθελα να σας θέσω πρώτα απ’όλα μιά ερώτηση και μετά να αρχίσω την … κριτικήν μου αφού, όπως λέτε, είναι καλοδεχούμενη.

Μου γράφετε «χαίρομαι που σας... ακούω!» Δεν παίρνετε τα από καιρού εις καιρόν κηρύγματα που σας στέλνω; Εγώ πάντως παίρνω όλα τα δικά σας είτε έχουν σχέσιν με τους ιερείς... είτε με τον συνδικαλισμόν είτε με την πολιτικήν, με την υποψηφιότητά σας κλπ.



Και τώρα στην κριτική!

Όταν ....... πρωτογνωριστήκαμε, σας είχα δηλώσει ότι, παρά τις διαφωνίες μας, εκτιμώ το θάρρος και την παρρησία σας και την αγάπη σας για την αλήθεια. Όσο περνούσε ο καιρός διεπίστωνα από τα διάφορα γραπτά σας που κατα καιρούς ελάμβανα, ότι η κριτική σας και η παρρησία σας δεν ήταν εποικοδομητική αλλά αποδομητική, ασεβής και εξευτελιστική... Διεπίστωσα ότι βλέπατε με ορθή κρίση ορισμένα πράγματα που είναι πράγματι ‘στραβά’ άλλα δε πράγματα σωστά τα βλέπατε όλα στραβά. Είχατε πάρει ‘πολλή φόρα’ στην κριτική που ασκούσατε για όλα και για όλους... Παράδειγμα που το έχω ξανα-αναφέρει: Σας έφταιγαν οι παπάδες και τα βάζατε με τον Χριστόν! Έτσι ο κακός και εξευτελιστικός τρόπος σας σάς έκανε να χάνετε το δίκηο σας και εκεί που είχατε δίκηο: Χάνατε το δίκηο σας με τον κακόν σας τρόπον!



Ο Θεός, κ. Ζωχιέ, έκαμε τον άνθρωπον ελεύθερον και του είπε. «Ιδού έθεσα ενώπιόν σας την οδόν της ζωής και την οδόν του θανάτου. Εκλέξατε.» Ανάλογα με την εκλογήν του καθενός είναι και οι συνέπειες!!!!!!! Στη δημοκρατία που εκτιμάτε τόσον, υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί. Έτσι και στη θρησκεία, υπάρχουν καλοί και κακοί εκπρόσωποι του Χριστού, την ιστορικότητα του οποίου εσείς ... τολμάτε να αμφισβητείτε!!!



Και τώρα σε μερικές ερωτήσεις-δηλώσεις σας:

1. «Ο Θεός είναι το αντικατόπτρισμά τους.» Ασφαλώς θα αστειεύεστε...

2. Ο παντογνώστης Θεός δεν έχει ανάγκη από συμβούλους. Έχει ανάγκη από πιστούς εκπροσώπους-αγγελιοφόρους (δούλους, αλλά που τους έχει κάνει πραγματικά ελεύθερους κατά πάντα) για να μεταδώσουν την καλήν αγγελία της σωτηρίας. Τη σωτηρία που ποτέ δεν μπορεί ο άνθρωπος να λάβει εάν δεν μετανοήσει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και δεν πιστεύσει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ (εν αδιαφθορία). Δεν στέλνει αγγέλους! Χρησιμοποιεί ανθρώπους για τους ανθρώπους.

3. Ο Θεός δεν είναι άδικος και αδικία εν Αυτώ δεν υπάρχει ουδεμία. Εκείνη την ημέρα θα θερίσετε ό,τι σπείρατε... Θα θερίσω ό,τι έσπειρα. Ο παγκόσμιος αυτός νόμος ισχύει όχι μόνον στον φυσικόν κόσμον αλλά και στον πνευματικόν.

4. Όσον αφορά εμένα, ο Θεός μου «ανέθεσε» να προειδοποιώ τους συνανθρώπους μου για τους κινδύνους που διατρέχουν. Όχι να ενσπείρω τον φόβον στους ανθρώπους αλλά να τους ομιλώ «για το καλό τους». Ακριβώς όπως εσείς από αγάπη, προειδοποιείτε και νουθετείτε τα παιδιά σας.



Είσθε απολύτως ελεύθερος να αναρτήσετε ή να μην αναρτήσετε τις απαντήσεις μου.



Σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά. Επίσης εύχομαι να πιστέψετε ότι ο Χριστός σας αγαπά και σας περιμένει.



Γιάννης Μπαλτατζής

Ζωχιός Γιάννης είπε...

-------- Αρχικό Μήνυμα --------
Θέμα: Re: 2511μ.Δ. : Η Πρόταση για το Νέο ΟΡΟΣΗΜΟ! Τέλος...Χριστού-αρχή...Δημοκρατίας!
Ημερομηνία: Fri, 07 Jan 2011 09:38:12 +0200
Από: Γιάννης Ζωχιός
Προς: Jean BALTATZIS


Καλημέρα σας Αγαπητέ κ. Βαλτατζή.
Χρόνιας σας πολλά με υγεία και δύναμη για να πράττετε αυτό που θεωρείτε ως προορισμό σας.

Βεβαίως έχω λάβει 1-2 γενικές αποστολές . Αλλά αναφερόμουν στην μεταξύ μας επικοινωνία.

Λίγες σκέψεις στην κριτική-σχόλιά σας:

-Δεν μου... φταίνε οι παπάδες! Ασχολούμε και κρίνω αποκλειστικά τη Θρησκεία με τις ποικίλες εκφάνσεις της (εκφραστές της οποίας είναι ιερωμένοι κλπ) ως ανθρώπινο δημιούργημα με επιδίωξη την επιβολή εξουσίας και εκμετάλλευσης, "δημιουργώντας"... θεούς κατ' εικόνα και ομοίωση των... δημιουργών!
-Όσα γνωρίζουμε για... θεούς (και τον Χριστό), είναι από αυτά που γράφουν και πράττουν όσοι διαχρονικά τους εκπροσωπούν! Άρα είναι το αντικατόπτρισμα του εκπροσωπούμενου. Αν είναι διαφορετικά, τότε ο... εκπροσωπούμενος παρεμβαίνει με σαφή τρόπο αφού οι... πιστοί καλούνται να πράττουν (και έτσι θα... κριθούν) σύμφωνα με το...αντικατόπτρισμα. Διαφορετικά πρέπει να γίνονται... μάντεις για να διαμορφώσουν την.... ελεύθερη βούληση!

-Σχετικά με τον... ελεύθερον άνθρωπον που... ο θεός έκαμε, ισχύουν όσα σημείωσα στον άλλον συνομιλητή που αναρτώ με τη δικιά σας. Συμπληρωματικά: Ο Άνθρωπος ή είναι ελεύθερος ή δούλος. Ο ελέυθερος σκέπτεται, δρα, δημιουργεί, αναζητεί. Ο δούλος δεν έχει τέτοια δικαιώματα παρά μόνο να υπηρετεί όσα ο... κύριος επιθυμείς-απαιτεί!
Όποιος όμως επιθυμεί.... δούλους, είναι... αδύναμος! Ανασφαλής! Αντίθετα, ένας Δημιουργός- Πάνσοφος-Παντοδύναμος-Παντογνώστης-Φιλεύσπλαχνος... δεν χρειάζεται δούλους! Ούτε... υπηρετείται από εξουσιαστές που δημιουργούν, επιβάλλουν τη... δουλεία !

-Το σύνολο της...κριτικής σας το σέβομαι απόλυτα! Όμως, σε σχέση με τον...τρόπο έκφρασης, τον χρησιμοποώ επειδή απευθύνομαι προς... Εξουσία Απάτης που με θέλει ανελεύθερο, δούλο, με εκμεταλλεύεται. Ποτέ δε θα τον χρησιμοποιούσα κατά μη... εξουσιαστών! Και βεβαίως προς εσάς!

Τέλος, αν ο Χριστός... υπάρχει και είναι... Θεός δεν έχει λόγο να μην με αγαπά. Διαφορετικά, ούτε υπάρχει μήτε... ΘΕΟΣ είναι!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ζωχιός Γιάννης