Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Το καλοκαίρι τελειώνει και οι ειδήσεις για την αναπηρία πληθαίνουν

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

http://www.disabled.gr/

Φαίνεται πως οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα συνηθισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να επιστρέφουν από τις άδειες και οι ειδήσεις που έχουν σχέση με την αναπηρία και με τις ειδικές ανάγκες άρχισαν να δημοσιεύονται δειλά δειλά στον ημερήσιο και στον περιοδικό τύπο.

Και εμείς εδώ από το http://www.disabled.gr/ προσπαθήσαμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία της καταχώρησης και της ανάγνωσης των ειδήσεων και γι' αυτό δημιουργήσαμε το http://news.disabled.gr/ στο οποίο αναδημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία που προέρχεται από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας.

Το http://news.disabled.gr/ ενημερώνεται καθημερινά και αρκετές φορές την ημέρα με όλες τις φρέσκες ειδήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 αύριο το πρωί πρόκειται να ταχυδρομηθεί σε 14.000 συνδρομητές. Πληροφορίες για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και για τον τρόπο που μπορείτε να γίνετε συνδρομητές δωρεάν μπορείτε να διαβάσετε από τη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483

Μια υπουργική απόφαση που προσπαθεί να ρυθμίσει τα ζητήματα της πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρίες στην τηλεφωνία βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17574 και αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος για τη χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2008 βρίσκεται διαθέσιμη στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17543

Ένας νέος θεσμός έχει εγκαινιαστεί εδώ και καιρό από τον Εομμέχ και αφορά τον θεσμό των επιχειρηματικών αγγέλων. Διαβάστε περισσότερα για τους επιχειρηματικούς αγγέλους στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=69 για την πραγματικά είναι ένα πολύ καλό εργαλείο όχι μόνο χρηματοδότησης αλλά και συμβουλευτικής (ομοτίμων).

Ένα νέο πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα έχει προκηρυχθεί εδώ και αρκετό καιρό από τον ΟΑΕΔ και μολονότι δεν έχει κάποια ευθεία σχέση και εξειδίκευση στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες αξίζει ως ένα εν δυνάμει χρηματοδοτικό εργαλείο. Διαβάστε περισσότερα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/biz/?p=68 και χωρίς καμία προκατάληψη θα διαπιστώσετε πως δεν εμποδίζει τους ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας να υποβάλουν προτάσεις.

Τα μερεμέτια στο http://www.disabled.gr/ συνεχίζονται. Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε μια τελική μορφή. Κάτω από το http://www.disabled.gr/ υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος κειμένων, άπειρες ειδήσεις στο http://news.disabled.gr/, δεκάδες κείμενα στο http://www.disabled.gr/biz/, μεγάλος όγκος ενημέρωσης για την Autonomia EXPO στο http://www.autonomiaexpo.org/, μια μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη στο http://www.disabled.gr/ με χιλιάδες τεχνικά κείμενα για όλες σχεδόν τις αναπηρίες, ένα περιοδικό με χιλιάδες σελίδες, μια ψηφιακή κοινότητα με χιλιάδες μέλη και ακόμη περισσότερες χιλιάδες μηνύματα και πολλά άλλα.

Αναζητούμε να βρούμε έναν τρόπο που να διευκολύνει τον συνετή αναγνώστη, που να σέβεται τον συγγραφέα, την πληροφορία και τις ιδέες, να διευκολύνει την γρήγορη ανάγνωση των τυφλών που διαβάζουν με αναγνώστες οθόνης και πάνω από όλα δεν μπορεί να είναι το http://www.disabled.gr/ ένα υποστηρικτικό εργαλείο έτσι όπως το έχουμε ονειρευτεί.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: