Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο (ΚΑΙ) μετεκλογικής καταχνιάς!

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

-“ΝΑΙ” στις ανεμογεννήτριες των ιδιωτών!

-“ΟΧΙ” στα Φράγματα!

-“ΝΑΙ” στην υπο-παραΠαιδεία!

Δήμος: Νεκροθάφτης-Σκουπιδιάρης-Νερουλάς;

Η θετική εικόνα (μέχρι στιγμής) από τη διεύθυνση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και η ικανοποιητική προετοιμασία (χωρίς να σημαίνει και, σε όλα, θετική) των δημαρχιακών εισηγήσεων, δεν μπορεί να σκεπάσουν τη συνολική (κυρίως αριστερή) καταχνιά που αιωρείται.

Καταχνιά που σχετίζεται απόλυτα με την προεκλογική ανυπαρξία προγραμμάτων (πλειοδοτεί η ΠΙΝ) όλων των Παρατάξεων που εκπροσωπούνται σε αυτό.

Η προεκλογική “γύμνια” στηρίζει μια μετεκλογική πορεία αντιαυτοδιοικητική, αδράνειας, υπανάπτυξης, υποπαιδείας, υποπολιτισμού και “προσήλωσης” στον καταστροφικό ρόλο του αντιλαϊκού κράτους.

Αυτή η συνειδητή καταχνιά φωτίστηκε έντονα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.

Στα θέματα, από τα πλέον κυρίαρχα,: Παιδείας-Φράγματα-Παραγωγή ενέργειας, που ο Δήμος θα έπρεπε να έχει κυρίαρχη πολιτική, φάνηκε... γυμνός.

Ένα “εμπορικό” ΌΧΙ, δίχως θέσεις για ΝΑΙ.

Εμφανίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο ως μια απλή αργόσχολη συνδικαλιστική παράταξη ψηφισμάτων και όχι ένας θεσμός που δρα με κάθε μέσο και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, “υπονομεύοντας” την κεντρική εξουσία και δημιουργώντας συνθήκες ισχυρής Αυτοδιοίκη-σης.

ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ:

  • Το όχι στις ανεμογεννήτριες δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως άρνηση στους “ιδιώτες” (η πολιτική

    σύνθεση στο ΔΣ δεν επιτρέπει τέτοια ερμηνεία) αλλά εκφράζει την κατεργαρίστικη αντίληψη: “Άσε τους άλλους να πεθαίνουν για να απολαμβάνουμε τα αγαθά τους”. Αλήθεια, αν αύριο η Πτολεμαΐδα αποφασίσει να περιορίσει την παραγωγή της κατά 30%, η Κέρκυρα θα της συμπαρασταθεί και πώς θα καλύψει τις ανάγκες της; Σίγουρα, τότε θα... προστρέξουμε στους... σωτήρες ιδιώτες όχι μόνο για τον Παντοκράτορα αλλά και στα... φρούρια!

Μια ειλικρινής απάντηση χρειάζεται στο: Οι εκατοντάδες πυλώνες της ΔΕΗ, και στην κορυφή του Παντοκράτορα, ο τεράστιος σταυρός στην κορυφή του Π. Φρουρίου, δεν δημιουργούν “μολυσματική οπτική εικόνα”; Θα ζητηθεί να αφαιρεθούν;

ΦΡΆΓΜΑΤΑ:

  • Το αόριστο: όλα μαζί ή τίποτα στα φράγματα, ουσιαστικά σημαίνει ΟΧΙ και διευκολύνει το... αθηνοκεντρικό κράτος. Επίσης, αποκρύφτηκαν οι τοπικές ευθύνες: Αυτοδιοικητικών-ΠΙΝ-βουλευτών-υπουργών (μεταξύ άλλων και για τα λατομμεία ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις). Αλήθεια, γιατί το ΔΣ δεν λέει ναι στα “50 εκ. ευρώ” ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ και αδιάκοπα να συνεχίσει αγώνα (αλλά πραγματικά) για τα υπόλοιπα 270 αλλά προτείνοντας και εναλλακτικές, τοπικές (από τούνελ), λύσεις για τα εισαγόμενα αδρανή υλικά που ανεβάζουν πολύ το κόστος; Εάν το κράτος υπονομεύει τα φράγματα, γιατί διευκολύνεται;

ΠΑΙΔΕΊΑ:

  • Εκεί που η καταχνιά κορυφώθηκε στο ΔΣ ήταν στα θέματα Παιδείας-Σχολεία. Αλήθεια, αν όλα είναι τόσο θαυμάσια, γιατί η Κέρκυρα βρίσκεται στην κορυφή του αναλφαβητισμού; Η θριαμβολογία γιατί ο κρατικός υπάλληλος-τρομοκρατημένος-πήρε πίσω τις συνενώσεις σχολείων, δίχως να υπάρχουν θέσεις-αποφάσεις, δημιουργούν τουλάχιστον απογοητεύσεις. Η κρατική-εκπαιδευτική και αυτοδιοικη-τική εικόνα μόνο θλίψη προκάλεσε.

    Εάν ο Δήμος δεν αναλάβει ιστορικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, ΚΑΙ ΜΕ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ” ΔΡΆΣΗ, η Κέρκυρα θα συνεχίσει μια αδιάκοπη οπισθοδρομι-κή πορεία και θα επιβάλλονται μόνο κεντρικές πολιτικές.

    Το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο του, πολύ σημαντικού και απόλυτα θετικού, ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.

    Το ίδιο θα αποφασίσει αν θα μείνει στην ιστορία και ως δήμος: Νεκροθάφτης-Σκουπιδιάρης-Νερουλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: