Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Με ΓΚΕΡΈΚΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συναντήσεις ΖΩΧΙΟΎ, για ΔΗΜΟ-Ο.ΚΕ.Σ.Α.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΖΩΧΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)

συναντήσεις Γιάννη ΖΩΧΙΟΎ

με Μπάμπη ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-Άντζελα ΓΚΕΡΈΚΟΥ!

Συνεχίζοντας τις επαφές του για θέματα που αφορούν την Κέρκυρα (Γενέτειρα-Απόδημους), ο Γ. Ζωχιός συναντήθηκε με τους βουλευτές Κέρκυρας(κατά χρονική σειρά): κον Χαραλάμπους και κα Γκερέκου.

Μεσολάβησαν οι συναντήσεις με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και Προέδρους Συμβουλίων(ανακοίνωση:ΝαΚ: Επαφές Γ. Ζωχιού με Περιφερειάρχη-Δήμαρχο-Π...).

1. ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Σχετικά με το Δήμο Κέρκυρας ο Γ. Ζωχιός ανέλυσε στους δύο Βουλευτές (στον κ. Χαραλάμπους και ως επικεφαλή της “Λαϊκής Συσπείρωσης' στο Δήμο) ορισμένες από τις βασικές θέσεις που προέβαλε η «ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ) με τηΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και σχετίζονται με τις κεντρικές υποδομές.

Μεταξύ αυτών, ανέπτυξε:

  • Την ανάγκη νέας χάραξης του Άξονα Βορρά-Νότου με δύο τούνελ στους ορεινούς όγκους Αγίων Δέκα-Παντελεήμονα και παράλληλη υπογειοποίηση όλων των βασικών δικτύων (ύδρευσης-άδρευσης-αποχέτευσης-μούργας-ΔΕΗ-ινών κλπ). "Γύρο" από τον κλειστό οδικό άξονα να αναπτυχθεί η σύγχρονη οικολογική-επιστημονική γεωργία. Το πολλαπλό αναπτυξιακό και οικολογικό όφελος θα είναι τεράστιο!

  • Τα αδρανή υλικά για κάθε κατασκευή και βέβαια για τα φράγματα που θα κατασκευαστούν, αντί να εισάγονται στην Κέρκυρα πανάκριβα, μπορούν να παραχθούν από τις διατρυπήσεις των δύο ορεινών όγκων για τον οδικό άξονα. Ιδιαίτερα τώρα που “έκλεισαν” οριστικά τα νταμάρια μπορούν, ταυτόχρονα, να ανοίγονται οι σήραγγες, να παράγονται φτηνά υλικά και να αναπτύσσεται η τεχνογνωσία-απασχόληση-τοπικός πλούτος. Και βέβαια με πλήρη προστασία του περιβάλλοντος!

  • Κοινό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση των σκουπιδιών και του κατσίγαρου της μούργας ώστε όχι μόνο να απαλλαγεί η Κέρκυρα από την αμείωτη και πολλαπλή καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και να παράγεται πλούτος για το λαό, τεχνογνωσία και να μειωθεί η ανεργία.

2. ΑΠΟΔΗΜΟΙ-Ο.ΚΕ.Σ.Α.:

Ο Γ. Ζωχιός ανέλυσε στους δύο βουλευτές της Κέρκυρας τα αίτια της κρίσης στην ΟΚΕΣΑ και την ανάγκη συμβολής όλων για να αντιμετωπισθεί.

Προέβαλε ότι η κρίση είναι μόνο εξωγενής και σχετίζεται με επιδίωξη ελέγχου ή διάλυσης της ΟΚΕΣΑ και πώλησης του Κτιρίου-Πνευματικού Κέντρου των Κερκυραίων στην Αττική για το οποίο, Φορείς και ο Λαός της Κέρκυρας ,έχουν χρηματοδοτήσει με πάνω από 100 χιλ. Ευρώ.

Εξήγησε γιατί οι Απόδημοι με τους Συλλόγους τους δεν έχουν σχέση με την κρίση και επιθυμούν πάρα πολύ να αναπαλαιωθεί το 3ώροφο Κτίριο με Κήπο για να έχουν στέγη και χώρο δράσης και δημιουργίας.

Ζήτησε δε από την κυρία Γκερέκου και τον κύριο Χαραλάμπους, εκτός από τη συμβολή τους στις σχέσεις των Απόδημων, να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε τα ανείσπρακτα 25 εκατ. δρχ. (από το 1997) να μην κινδυνέψουν και το ΕΤΕΡΠΣ να εκταμιεύσει τις δύο δόσεις με ανοχή στις παλιές υποχρεώσεις της ΟΚΕΣΑ σε σχέση με την προκαταβολή των 5 χιλ. δρχ. ( τον 9ο/1998).

Ο Γ. Ζωχιός έκανε σαφές και στους δύο βουλευτές μας ότι το ξεκίνημα των διαδικασιών της αναπαλαίωσης του Κτιρίου θα “υπονομεύσει” καίρια και ανεπίστρεπτα τα αίτια πρόκλησης και διατήρησης της κρίσης, οι δε Απόδημοι θα βρεθούν ξανά σε περίοδο δημιουργίας.

Επειδή η κρίση είναι εξωγενής, σημείωσε, ο ρόλος (και) των Βουλευτών μπορεί να είναι σημαντικός για το ξεπέρασμά της. Κυρίως, αν φανεί με σαφήνεια ότι η κρίση δεν τυγχάνει καμιάς μορφής βουλευτικής “προστασίας”.

Παρότι οι κατ' αρχήν εντυπώσεις από τις συναντήσεις είναι θετικές, με αυτήν την ανακοίνωση (για λόγους δεοντολογίας) παρουσιάζονται συνοπτικά μόνο οι θέσεις που διατύπωσε ο Γ. Ζωχιός. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι άμεσες πρωτοβουλίες-δράσεις-θέσεις (και) των βουλευτών. Και προς το Υπουργείο και για συναντήσεις!

Ζωχιός Γιάννης Επίτιμος Πρόεδρος ΟΚΕΣΑ
«ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ» (ΝαΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: