Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΣΥΠ/ΔΕΗ: Καταλυτικές εξελίξεις από "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ". Ανατροπές για να μη τον διαλύσουν;


prosindehΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ

                                 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μια χούφτα εργαζομένων στην ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ, το 1940 μέσα στη φτώχεια, τη δυστυχία και τη βαρβαρότητα του Γερμανού κατακτητή, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συνεταιριστική ένωση που να μπορούν να εφοδιάζονται τα απαραίτητα φθηνότερα και ειδικά τα τρόφιμα.

Μια ένωση που το 1941 ψήφισε το καταστατικό της και στη συνέχεια δημιούργησε τον πυρήνα του σημερινού ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ μας.
Έτσι από τα υπόγεια της ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ εγκαταστάθηκε στο ιδιόκτητο πλέον κτήριο της οδού ΓΡΑΒΙΑΣ.
Οι περισσότεροι Συνάδελφοι από τα ιδρυτικά μέλη ή μάλλον όλοι, σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή. Βρίσκονται όμως τα παιδιά τους αλλά και όλοι εμείς, που γευθήκαμε την αξία του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ και τα οφέλη που προσφέρει στα μέλη του.
Ένας Συνεταιρισμός υπόδειγμα, που μετά τη συγχώνευση με τον "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ της ΔΕΗ" γιγαντώθηκε για να εξυπηρετεί καλύτερα τα μέλη του.
Δυστυχώς όμως σήμερα, που είναι τόσο απαραίτητη η παρουσία του για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, σήμερα που η παρουσία του είναι ένα σημαντικό στήριγμα για όλο το προσωπικό της ΔΕΗ, προσωπικές επιλογές, παραταξιακές αντιθέσεις και σκοπιμότητες σε συνδυασμό με αβελτηρίες και λάθη, έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, που έχει κάνει να δυσαρεστηθούν πολλά μέλη και πολλοί απ’ αυτούς να έχουν διαγραφεί.
Η Συνεταιριστική ιδέα που ήταν ταυτισμένη με τη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος στη ΔΕΗ παραμερίστηκε και έδωσε τη θέση της σε μια αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά που έβαλε το στόχαστρο τους ίδιους τους Εργαζόμενους στο Συνεταιρισμό με το άλλοθι την δήθεν περιστολή των δαπανών.
Μια συμπεριφορά που μέσα από διώξεις, απολύσεις και μηνύσεις κατά εκπροσώπων των εργαζομένων, που δεν περιποιεί και την καλύτερη τιμή για τη φήμη και τους σκοπούς του Συνεταιρισμού μας.      
Δυστυχώς οι επιλεκτικές συμπεριφορές και επιλογές έχουν φορτίσει το κλίμα, που αποτελεί ένα πρόσθετο αρνητικό στοιχείο στη δράση και την αποτελεσματικότητα του και που έχουν συντελέσει στην απομάκρυνση πολλών Συναδέλφων.
Όλοι λοιπόν εμείς που κτίσαμε το Συνεταιρισμό και ζήσαμε μαζί του, όλοι εμείς που σήμερα είμαστε απόμαχοι της δουλειάς αλλά ενεργά μέλη της κοινωνίας, όλοι εμείς που σαν Συνταξιούχοι έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις μας από την κρίση και τα αντεργατικά μέτρα, όλοι εμείς λέμε ότι ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ πρέπει να ΖΗΣΕΙ και να παίξει τον αρχικό ρόλο της ιδρύσεως του και όχι των προσωπικών επιλογών όσων αποβλέπουν στο ατομικό και όχι στο συνολικό συμφέρον.
Όλοι εμείς οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ από το ΚΕΝΤΡΟ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, με υγιείς δυνάμεις Εργαζομένων Συναδέλφων μας, θέλουμε να απομακρύνουμε το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ από το μαρασμό, την παθητικότητα και το κίνδυνο μιας κατάστασης που θα μας οδηγήσει πιθανόν και στη χρεωκοπία.
Οι συναισθηματικοί δεσμοί που έχουν χιλιάδες ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ απ’ όλη την ΕΛΛΑΔΑ με τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ και πιθανά δεν έχουν μέχρι σήμερα κανένα όφελος, πρέπει να αξιοποιηθούν και να ανταμειφθούν, μ’έναν ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ για ΟΛΟΥΣ και όχι για τους ΛΙΓΟΥΣ.
Οι Συνάδελφοι Συνέταιροι απ’ όλη την ΕΛΛΑΔΑ και ειδικά οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ θέλουν ένα ΔΥΝΑΤΟ και ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ δίπλα τους σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Πατρίδα και για όλους εμάς.
Σας καλούμε λοιπόν να αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία μας που έχει στόχο τη στήριξη του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ μας, που ανταποκρίνεται και στη δική σας αγωνία.
Σας καλούμε να συμμετέχετε για να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ξαναδώσουμε πνοή στο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ μας.
Σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να στηρίξετε με ενεργή συμμετοχή σας στις προσεχείς εκλογές αυτούς που ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.  
             
ΤΗΛ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-5228180
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: