Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΠΑΜΕ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΥΓΕΙΑ

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ΕΔΡΑ θα δώσει το παρόν   στο μουσικό/καλλιτεχνικό φεστιβάλ (23/5) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο softball, στο Ελληνικό. Το φεστιβάλ, εκτός από ζωντανή μουσική (The Future Sound Of London) θα προσφέρει πληροφορίες, φυλλάδια και ενημερωτικές φόρμες στο κοινό ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ . (Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 20:30 με 21:00).Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΔΡΑ θα είναι από τους λίγους φορείς που θα συμμετάσχει . Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι οι:

+  Drog-A-tek (GR) (Live) + Joalz (GR) (Live) + Zen Garden Semantic (GR) (Live Performance) + Medea Electronique (GR) (Live Performance) + In Three Movements (GR) (Live Performance) +Alexander Kowalski (DE)  (After Live Show)

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας δούμε από κοντά

 

Η «ΕΔΡΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από το 2001, με στόχο τη συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. Η δράση του επικεντρώνεται στην κοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, στηρίζοντας άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχολογικά προβλήματα και παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και μαθησιακά προβλήματα. Ο Οργανισμός αποτελείται από 5 δομές:  2 οικοτροφεία που λειτουργούν στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, ένα Κέντρο Ημέρας ανοιχτό προς την κοινότητα, και δύο Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης  ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «ΕΔΡΑ» διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας, π.χ. φεστιβάλ τέχνης, Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ, κ.α.

 

 

Το έργο της δημιουργίας και λειτουργίας των Οικοτροφείων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» 2000-2006 του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου, στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Μέτρο 2.1 για την «Αποασυλοποίηση και κοινωνικοοικονομική (επαν)ένταξη ψυχικά ασθενών» με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ) και 25% από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: