Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Από ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΠΑΥΛΟ

Περιεχόμενο

Οι μεγάλες παραγωγές Διεθνούς επιπέδου με διάσημες ορχήστρες, μαέστρους, τραγουδιστές και σολίστ που θα παρουσιάζονται στην Κέρκυρα κατ’ αποκλειστικότητα στον Ελλαδικό χώρο και θα περιλαμβάνουν όπερες, συμφωνικές συναυλίες, παραστάσεις με αναφορά στις διάφορες φάσεις της Κερκυραϊκής ιστορίας, συναυλίες με όργανα εποχής και μεγάλα μπαλέτα, θα είναι το περιεχόμενο του «ΝΕΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Σ’ αυτό κάθε χρόνο, παράλληλα με τα έργα ρεπερτορίου, θα παρουσιάζεται....... ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 σχόλιο:

Ζωχιός Γιάννης είπε...

ΝΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Περιεχόμενο
Οι μεγάλες παραγωγές Διεθνούς επιπέδου με διάσημες ορχήστρες, μαέστρους, τραγουδιστές και σολίστ που θα παρουσιάζονται στην Κέρκυρα κατ’ αποκλειστικότητα στον Ελλαδικό χώρο και θα περιλαμβάνουν όπερες, συμφωνικές συναυλίες, παραστάσεις με αναφορά στις διάφορες φάσεις της Κερκυραϊκής ιστορίας, συναυλίες με όργανα εποχής και μεγάλα μπαλέτα, θα είναι το περιεχόμενο του «ΝΕΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
Σ’ αυτό κάθε χρόνο, παράλληλα με τα έργα ρεπερτορίου, θα παρουσιάζεται σε 1η εκτέλεση μια όπερα ή ένα μεγάλο οργανικό και χορωδιακό έργο από τα άγνωστα και ανεκτέλεστα της Κερκυραϊκής σχολής του 19ου αιώνα, το οποίο θα ηχογραφείται και θα μαγνητοσκοπείται κατά τη διάρκεια των δοκιμών και της εκτέλεσης με σκοπό την παραγωγή CD και DVD τα οποία θα αποτελέσουν την ηχητική κληρονομιά για τις επόμενες γενεές. Οσα από αυτά τα προϊόντα κριθούν ότι πληρούν τις Διεθνείς προδιαγραφές, θα κυκλοφορούν μαζικά. Παράλληλα κάθε χρόνο θα παραγγέλλεται έργο για μεγάλο σύνολο από σύγχρονο κερκυραίο συνθέτη ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάσπαστη ενότητα της Μουσικής μας παράδοσης.
Μία από τις ημέρες του Φεστιβάλ θα ανήκει στη Δημοτική Συμφωνική ορχήστρα που θα ξαναδημιουργηθεί και στη Δημοτική χορωδία.
ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Οι παραστάσεις, θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο 800 θέσεων με 25 μ βάθος σκηνής κατάλληλο για όπερα, στον υπαίθριο χώρο του Παλαιού και Νέου Φρουρίου 3.000 και 1000 θέσεων αντίστοιχα, αλλά και σε παραδοσιακές και ιστορικές πλατείες της παλιάς πόλης, ώστε η μεγάλη Τέχνη να μπορέσει να έλθει σε επαφή με τις πλατειές λαϊκές μάζες. Ειδικές εκδηλώσεις θα γίνονται και στα σπίτια που έζησαν οι Κερκυραίοι μουσουργοί του 19ου αιώνα όταν αυτά γίνουν επισκέψιμα.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στις εισόδους, (Λιμάνι - Αεροδρόμιο) και στα πολυσύχναστα σημεία της παλιάς πόλης θα κυματίζει η σημαία του Φεστιβάλ, ενημερωτικά λάβαρα και γιγαντοαφίσες με το πρόγραμμα και φωτογραφίες των συγκροτημάτων και των πρωταγωνιστών, έτσι που να δίδεται πανηγυρική εικόνα και η αίσθηση ότι η πόλη γιορτάζει.
οργανωτικα
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται τους θερινούς μήνες. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται με συνέντευξη τύπου, τουλάχιστον 2 μήνες πριν.
Κατά τη διάρκειά του θα φιλοξενούνται μερικοί έγκριτοι Ελληνες και ξένοι μουσικοκριτικοί μεγάλης κυκλοφορίας ΜΜΕ με υποχρέωση να καλύπτουν τη διοργάνωση.
Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με Ελληνικά και με εξειδικευμένα διεθνή Ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για την αγορά ολόκληρου του πακέτου ή συγκεκριμένων παραστάσεων.
Παράλληλα θα αναζητηθούν χορηγοί και κονδύλια από την Ε.Ε.
Τα εισιτήρια, εκτός από τα μεμονωμένα, θα κυκλοφορούν σε μπλόκ κατά θεματικές ενότητες ή για ολόκληρο το Φεστιβάλ με μειωμένες τιμές και προνομιούχες θέσεις. Θα υπάρχουν και σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κέρκυρας τα οποία θα έχουν την προμήθεια τους από τις πωλήσεις σε τουρίστες.
Εισιτήρια με μειωμένες τιμές θα ισχύουν για τους Κερκυραίους και φυσικά τους νέους.
ΧΟΡΗΓΟΙ
Οι χορηγοί θα προβληθούν σ’ όλο το διαφημιστικό υλικό. Προγράμματα, αφίσες, λάβαρα.κλπ. Θα τους διατεθούν εισιτήρια για τη παρακολούθηση του Φεστιβάλ και θα φιλοξενηθούν στη Κέρκυρα στελέχη των Εταιρειών.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
Η Διοικητική μορφή του Φεστιβάλ θα είναι της Α.Ε. Η «Κερκυραϊκό Φεστιβάλ Α.Ε» θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας και πραγματοποίησης του Διεθνούς Φεστιβάλ, τον κύκλο των χειμερινών συναυλιών στη Κέρκυρα, την οργάνωση λειτουργία και προώθηση της Δημοτικής συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας, τη συνεργασία και ανταλλαγή με άλλα διεθνή Φεστιβάλ και τη δισκογραφική και εκδοτική δραστηριότητα. Τον γενικό συντονισμό θα έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ολες οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ θα διαρκούν από μία εβδομάδα μέχρι 10 μέρες συνεχόμενες, ανάλογα με τις επιδοτήσεις και χορηγίες που έχουν εξασφαλιστεί, έτσι ώστε η διοργάνωση να είναι πάντοτε οικονομικά αξιόπιστη.