Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΦΡΆΓΜΑΤΑ-ΚΤΊΡΙΟ ΟΚΕΣΑ-

ΑΞΟΝΑΣ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ- ”ΟΥΝΕΣΚΟ

Οι επαφές και συνεργασίες του υποψηφίου δημάρχου

ΖΩΧΙΟΥ Γιάννη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΟ!

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) 16/10/2010

Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Επικοινωνία: e-mails: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

τηλ. 6937179122 http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

Υποψήφιος δήμαρχος ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζονται οι προεκλογικές δραστηριότητες καθώς και οι συνεργασίες με αρμόδια υπουργεία του ΖΩΧΙΟΥ Γιάννη για: ΦΡΆΓΜΑΤΑ-ΚΤΊΡΙΟ ΟΚΕΣΑ- ΑΞΟΝΑ ΒΟΡΡΑ/ΝΟΤΟΥ- ”ΟΥΝΕΣΚΟ

  1. ΦΡΆΓΜΑΤΑ: Από τις συνεργασίες-ενημερώσεις προέκυψε ότι:

-Έχουν υπογραφεί όλες οι συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις.

-Απομένει η υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν την προκήρυξη των έργων.

-Όμως, της προκήρυξης πρέπει να προηγηθεί η ένταξη των έργων στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και αυτό είναι πλέον το ζητούμενο.

-Επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα (ταυτόχρονα ή μεταγενέστερα) κατασκευής μικρού υδροηλεκτρικού έργου (κυρίως στο Μελισσούδι) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η λύση με φράγματα της λειψυδρίας έγινε το 1987 στην Αθήνα από το 3ήμερο Συνέδριο για την Κέρκυρα που οργάνωσε η ΟΚΕΣΑ.

  1. ΚΤΊΡΙΟ ΟΚΕΣΑ: Από τη συνεργασία με το γραφείο της υπουργού κας Μπιρπίλη ξεκαθαρίστηκε πως:

-Σύντομα το ΕΤΕΡΠΣ (το διαχειρίζεται προσωπικά) θα αντικατασταθεί από “ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ” στο οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι υποχρεώσεις του ΕΤΕΡΠΣ. Και βέβαια αυτές προς την ΟΚΕΣΑ.

-Η ΟΚΕΣΑ, για τα υπόλοιπα “25 εκαττομμύρια δρχ.” που δικαιούται από το 1997, πρέπει να υποβάλλει άμεσα αίτημα που να διευκρινίζει τα σχετικά με την απορρόφηση και για να επικαιροποιηθεί το αίτημα και το ενδιαφέρον της να εισπράξει το παραπάνω ποσό.

Διευκρινίζεται ότι στις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της ΝαΚ συμπεριλαμβά-νεται και η αναπαλαίωση του Κτιρίου ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων από το Δήμο συνδυαστικά με το παραπάνω ποσό και με δικαίωμα αναλογικής συνιδιοκτησίας.

  1. ΑΞΟΝΑΣ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ: Μετά την επιστολή προς τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και επειδή βρισκόταν συχνά στην επαρχία δεν κατέστη δυνατή ακόμη η συνεργασία για την αλληλοενημέρωση σχετικά με τη νέα, για ριζική λύση, πρόταση της ΝαΚ και τις επιλογές του υπουργείου που ανακοίνωσε ο ίδιος στην Κέρκυρα.

  2. ΟΥΝΕΣΚΟ”: Η Γ. Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού κα Μενδώνη (σε αντίθεση με την άμεση ανταπόκριση άλλων υπουργείων) δεν απάντησε ακόμη στο αίτημα του Γ. Ζωχιού για ενημέρωση σχετικά με την Παλαιά Πόλη, την Ουνέσκο και βέβαια τα μνημεία και τις ανασκαφές στην Κέρκυρα. Ενισχύεται έτσι η εκτίμηση “παρεμβάσεων” προς τη Γ. Γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: