Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΔΗΜΟI-"ΚΕΡΚΥΡΑΪΣΜΌΣ" -"ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΣΜΌΣ" : Η ΝαΚ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΆ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ। ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Ο.ΚΕ.Σ.Α.

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) 10/910/2010

Επικοινωνία: e-mails: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com izochios@tellas.gr

τηλ. 6937179122 http://autenergos.blogspot.com/2010/07/972010-13072010.html

Δήμος ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υποψήφιος δήμαρχος ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης

Οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίων των Απόδημων εντείνονται προεκλογικά από συγκεκριμένη δημοσιογραφική πλευρά αλλά και υποψήφιους σε Δήμο-Περιφέρεια που καλύπτουν την προγραμματική τους κενότητα με "κερκυραϊσμούς" και "επτανησιασμούς" :

Η ΝαΚ θεωρεί ως καθαρά φασιστική και βαθιά ακροδεξιά την κάθε (κυρίως προεκλογική) προπαγάνδα ότι οι Κερκυραίοι και Επτανήσιοι (προστέθηκαν λόγω εκλογών) ανήκουν σε μια αρία φυλή αλλά χάνουν όμως αυτή την... ανωτερότητα εάν είναι Απόδημοι.

Ο κάθε μορφής ρατσισμός, ο "κερκυραϊσμός" και "επτανησιασμός" είναι πράξεις κατά της Κέρκυρας και των Επτανήσων και αποτελεί για τη ΝαΚ σοβαρότατο λόγο απώλειας της ιδιότητας του μόνιμου κάτοικου. Για τη ΝαΚ, ο ιδιαίτερος επτανησιακός πολιτισμός (όπως κάθε πολιτισμός), για λόγους ιστορικούς, γεωγραφικούς κλπ, δεν διαφοροποιεί ούτε καθιστά ιδιαίτερους ή ανώτερους τους Κερκυραίους και Επτανήσιους. Θα αγωνιστεί δε και εναντίον κάθε παρόμοιας αντικερκυραϊκής πρακτικής που φέρει ποσοστό ευθύνης για την κορύφωση του αναλφαβητισμού και την πολιτιστική υπανάπτυξη στην Κέρκυρα.

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες συνεργασίες και επαφές στην Αθήνα του υποψήφιου δημάρχου και Επίτιμου Προέδρου της ΟΚΕΣΑ Γιάννη ΖΩΧΙΟΥ , η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) δημοσιοποιεί το τμήμα των ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ που αναφέρονται στις σχέσεις Δήμου-Απόδημων εάν ο λαός την εξουσιοδοτήσει να διευθύνει το Δήμο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

[…......................................................

.....ΣΧΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΚΕΣΑ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Έχει εμπεδωθεί βαθιά, και στην Κέρκυρα, μια συνείδηση με προεκτάσεις επικίνδυνα ρατσιστικές, όπως:

  • Τους απόδημούς μας τους χρησιμοποιούμε για ποικίλες ανάγκες, αλλά ως εκεί. Τα δικαιώματά τους περιορίζονται στην αποδοχή της χρήσης τους από ντόπιους… καθαρόαιμους ιδιοκτήτες, κλειδοκράτορες της Γενέτειρας!

  • Οι μετανάστες, τους οποίους… ανεχόμαστε, οφείλουν μόνο να μας υπηρετούν με όποιους όρους θέτουμε και με την προϋπόθεση ότι περιορίζονται στο ρόλο υπηρέτη.

  • Τους επισκέπτες τους εκμεταλλευόμαστε, οφείλουν να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα αυτό το δικαίωμά μας και επιπλέον να επαναλαμβάνουν την επίσκεψη.

Όταν λοιπόν προς τους δικούς μας απόδημους, ( ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ…), εκπέμπουμε τέτοια συμπεριφορά, θεωρείται φυσικό επακόλουθο και αυτή προς μετανάστες και επισκέπτες.

Ο Δήμος με τη ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) θα «καταστρέψει» αυτή την μπολιασμένη ρυπαντική συνείδηση με συγκεκριμένες πολιτικές:

  • Για τους τουρίστες θα ισχύουν όσα σημαντικά αναφέρονται στο κεφάλαιο για τον τουρισμό.

  • Οι μετανάστες, ανεξάρτητα του χρόνου κατοικίας, θα έχουν ισότιμα τα δικαιώματα του δημότη ή κάτοικου και δε θα επιτρέπεται καμιά διάκριση σε βάρος τους ούτε εκμετάλλευση.

  • Ως προς τους Κερκυραίους Απόδημους εσωτερικού και εξωτερικού, θα διαμορφωθεί αποδημιτική πολιτική του δήμου. Συγκεκριμένα:

- Καταγραφή λεπτομερής των απόδημων σε όλον τον κόσμο και επίσημη ένταξή τους στην έντυπη, ραδιοτηλεοπτική και διαδικτυακή επικοινωνία.

- Σεβασμό στα δικαιώματα του Απόδημου που απορρέουν από: την καταγωγή, του δημότη ή και του περιοδικά κάτοικου.

- Θεσμικός ρόλος μέσω των συλλογικοτήτων τους. Πρόσκληση να επενδύσουν γνώσεις και πλούτο στη Γενέτειρα.

- Στο κατασκηνωτικό κέντρο του δήμου στο Βίδο θα φιλοξενούνται και τα παιδιά Απόδημων. Γνωριμία και σύνδεση με τη Γενέτειρα, ο βασικός σκοπός.

- Στήριξη του δήμου για δημιουργία συλλογικοτήτων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, όπου δεν υπάρχουν, στην Ελλάδα και εξωτερικό.

- Άμεσες πρωτοβουλίες για στενή συνεργασία με τις υπάρχουσες οργανώσεις Απόδημων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σαν αρχή θα κληθούν να συμμετάσχουν ισότιμα στην ορκωμοσία την 1/1/2001 και θα προσκαλούνται σε ειδικές συνεδρίες του ΔΣ και των Κοινοτικών Συμβουλίων, με δικαίωμα λόγου.

- Σε συνδυασμό με την Επιτροπή Προσωπικοτήτων λειτουργούν δημιουργικά στην έδρα τους ως πρέσβεις της Γενέτειρας προβάλλοντας ιστορία-πολιτισμό-παράδοση και στηρίζοντας τα προγράμματα και διεκδικήσεις του δήμου.

- Ειδικά στην Αττική, αναπαλαιώνεται το Κτίριο-Πνευματικό Κέντρο ΟΚΕΣΑ και Συλλόγων σε συνδυασμό με τα «25 εκατ. δρχ. του ΕΤΕΡΠΣ». Ο Δήμος θα αποκτήσει ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο Κτίριο με το μέχρι σήμερα ποσοστό της συμμετοχής της Γενέτειρας (Νομαρχία, δήμοι, φορείς κλπ) στην αγορά του Κτιρίου και όσα έχει προσφέρει για την αναπαλαίωση. Σημειώνεται ότι, η μέχρι τώρα πολύμορφη συμμετοχή της Γενέτειρας, ξεπερνάει τις 150 χιλ. ευρώ.

- Ο Δήμος θα εγκαταστήσει Υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων σε ιδιαίτερο χώρο εντός του Κτιρίου στην Αθήνα ο οποίος θα στηρίζει τις γραμματειακές ανάγκες ΟΚΕΣΑ-Συλλόγων, θα συντηρεί το Κτίριο και θα εξυπηρετεί τις δράσεις του Δήμου όπως θα καθορίζονται σε κάθε επίπεδο. Μετά από συζητήσεις με τους Συλλόγους Θεσ/κης-Κρήτης-Πάτρας-Ρόδου και στο εξωτερικό, θα αποφασισθούν και για εκεί οι αναγκαίες πολιτικές.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: