Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Επέστρεψαν οι αστροναύτες Με επιτυχή προσεδάφιση ολοκληρώθηκε η ιστορική επανδρωμένη κινεζική αποστολή
O Zάι Zιγκάγκ μπροστά στην κάψουλα Shenzhou VII
Πεκίνο Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Με ασφάλεια επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην ιστορική επανδρωμένη αποστολή της χώρας στο Διάστημα, με την οποία η ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική χώρα επέδειξε τις τεχνολογικές της κατακτήσεις.

Το σκάφος Shenzhou VII προσεδαφίστηκε λίγο λεπτά πριν από τη μία ώρα Ελλάδας στην περιοχή της Μογγολίας.

Τόσο ο Zάι Zιγκάγκ, ο πρώτος Κινέζος που πραγματοποίησε διαστημικό περίπατο, όσο και άλλοι δύο αστροναύτες που βρίσκονταν στην εξολοκλήρου κινεζικής σχεδίασης κάψουλα δήλωσαν ασφαλείς και υγιείς μετά την προσεδάφιση.

Και οι τρεις μπορούν τώρα να αναμένουν υποδοχή ηρώων σε όλη τη χώρα όταν τελειώσει η αποθεραπεία και λήξει η καραντίνα του μισού περίπου μήνα στην οποία θα μπουν.

Ιδιαίτερα ο διαστημικός περίπατος του Zιγκάγκ αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» για μία ξεχωριστή χρονιά για την Κίνα, η οποία διοργάνωσε μόλις πρόσφατα με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και πρόκειται για την Τρίτη επανδρωμένη αποστολή της χώρας (2003, 2005, 2008), ο διαστημικός περίπατος θεωρείται αποφασιστικό για οποιαδήποτε περαιτέρω φιλοδοξία, όπως η συναρμολόγηση ενός διαστημικού σταθμού ή ακόμη και η κατάκτηση της Σελήνης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: