Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

16/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Ζητούν άσυλο...

Ζητούν άσυλο...

Ένα παιδί κρατά ένα άδειο μπουκάλι την ώρα που οι γονείς του μαζί με άλλους κατοίκους της Ζιμπάμπουε περιμένουν έξω από τα γραφεία εσωτερικών υποθέσεων στην Musina της Νότιας Αφρικής. Εκατοντάδες πολίτες της Ζιμπάμπουε βρίσκονται αιτούντες άσυλο στα νοτιοαφρικανικά σύνορα παρά την συμφωνία για κατανομή της εξουσίας στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση της Ζιμπάμπουε.

Στο βωμό του... λιγνίτη

Στο βωμό του... λιγνίτη

Άποψη του από το χωριό Ποντοκώμη του Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη το οποίο θα μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Το χωριό θα μετεγκατασταθεί λόγω της ύπαρξης πλούσιου κοιτάσματος λιγνίτη στο υπέδαφος, το οποίο θα εκμεταλλευτεί η ΔΕΗ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ

ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ

Μοιάζει με ασπρόμαυρο σκίτσο, όμως στην πραγματικότητα είναι μια γλυπτή σύνθεση που έχει καλυφθεί αυτές τις μέρες από χιόνι. Το πέρασμα του Saint Gotthard, όπου βρίσκονται τα αγάλματα του χωρικού με το άλογο και το παιδί, είναι στις Ελβετικές Αλπεις σε 2.091 μέτρα υψόμετρο, λίγο χαμηλότερα από το περίφημο Μον Μπλαν. Βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διασχίσει κανείς το πέρασμα είτε πεζός είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ειδικά αν περνούσε χθες από εκεί με τόσο κρύο και τέτοιες χιονοπτώσεις, σήμερα θα τον θαυμάζαμε σαν τη γλυπτή σύνθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: