Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

11/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Με μοντέλο την απάτη και το ψεύδος

αρχίζουν τα σχολεία εμποτίζοντας τα παιδιά στο σκοταδισμό και τη νάρκωση με επιβολή της προσευχής, παρουσία απατεώνων κληρικών και πολιτικών.

Πηγή: in.gr
Ψηφοφορία στο Διαδίκτυο Υποψήφιο για τα επτά θαύματα της φύσης το Απολιθωμένο Δάσος της Μυτιλήνης
ΑΠΕ
Στο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου βρίσκεται το μεγαλύτερο απολιθωμένο δένδρο που έχει βρεθεί στον κόσμο
Μυτιλήνη Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Σε ένα από τα επτά θαύματα της φύσης ίσως αναδειχθεί το Απολιθωμένο Δάσος της Μυτιλήνης, το οποίο έχει θέσει υποψηφιότητα για συμμετοχή σε παγκόσμια ψηφοφορία στο Διαδίκτυο για την ανάδειξη των επτά φυσικών περιοχών που θα αποτελέσουν τα θαύματα που δημιούργησε η φύση.

Ο διαγωνισμός για τα επτά θαύματα της φύσης πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων του κόσμου.

Στο διαγωνισμό έχουν μέχρι στιγμής προταθεί εκατοντάδες φυσικές περιοχές, φυσικά μνημεία και τοπία, που κατανέμονται σε 15 διαφορετικές κατηγορίες.

Καταστροφικό σενάριο Την πιθανότητα νέας έκρηξης του Βεζούβιου μελετούν Γάλλοι και Ιταλοί γεωλόγοι
ΑΠΕ
Ο Βεζούβιος βρίσκεται περίπου 20 χλμ από τη Νάπολη, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας
Νάπολη Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Ο Βεζούβιος που δεν έχει εκραγεί από το 1944, μπορεί και πάλι να εκραγεί όπως το 79 μ.Χ. που προκάλεσε την καταστροφή της Πομπηίας και θα μπορούσε σήμερα να απειλήσει 700.000 άτομα, αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature» Γάλλοι και Ιταλοί γεωλόγοι. Για να γνωρίζουμε αν ένα τέτοιο σενάριο καταστροφής έχει σοβαρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί «είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσδιοριστεί επακριβώς ο τύπος του μάγματος που έχει συσσωρευτεί σε βάθος 8 έως 9 χλμ. κάτω από τον κρατήρα», σύμφωνα με τους ερευνητές που έχουν αναλύσει την ανοδική πορεία των θαλάμων μάγματος που βρίσκονται κάτω από τον Βεζούβιο τα τελευταία 20.000 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: