Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

20/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Stefanos Stamellos

Δείτε παρακάτω ορισμένα ενδιαφέροντα θέματα:

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς έναντι του Δημοσίου και το θέμα του χαρακτήρα της έκτασης των 12.500 στρεμμάτων στον Έξαρχο δεν έχει λυθεί

Υπολογισμούς χωρίς τον ξενοδόχο στην υπόθεση της μεγάλης Τουριστικής Επένδυσης

Καταγγελίες κατοίκων του Αυλακίου Φθιώτιδας για την MACOLIVE. Αναγκαία η λειτουργία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στη ΝΑΦ

Οι απαντήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών για την περιοχή του Αγίου Δημητρίου Καινουρίου

Τρεις ημέρες αγγαρεία, τρία χρόνια ομηρεία

http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=1543&forum_id=3& Για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων

15η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Έκλεισαν το δρόμο στα φορτηγά

http://oikologoi-prasinoi-fthiotidas.blogspot.com/

http://palaioxori-dorieon.blogspot.com/

Για την αναπηρία

Ενδιαφέροντα κείμενα και ειδήσεις

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για την ανεξάρτητη διαβίωση και τις πολιτικές των «άμεσων πληρωμών» έχει δημοσιευθεί στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17749 και από το φόβο των ενδεχόμενων καταγγελιών συνοδεύεται και από τις απαραίτητες βιβλιογραφικές παραπομπές που παραπέμπουν σε στατιστικές της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της βόρειας Ιρλανδίας.

Πριν από λίγο καιρό είχαν δημοσιευθεί ακόμη δύο κείμενα σχετικά με τις «άμεσες πληρωμές» και την υποστήριξη των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες από επαγγελματίες βοηθούς. Ύστερα από πολύ δυναμική παρέμβαση της ΕΟΚΑ ανακάλεσα τα κείμενα και το http://www.disabled.gr/ επανέρχεται με αυτό το κείμενο που υποστηρίζεται επαρκώς με παραπομπές σε πολύ σοβαρά sites.

Στο συγκεκριμένο κείμενο υπάρχουν αναφορές και στα κοστολόγια της υποστήριξης ανά ώρα, ανά οκτάωρο και ανά 24 ώρες και όπως θα διαπιστώσετε το κόστος της 24ωρης υποστήριξης στην Αγγλία κοστολογείται περίπου όσο και στην Ελλάδα.

Πολύ σύντομα θα ετοιμαστεί και ένα νέο κείμενο για την ανεξάρτητη διαβίωση, τις πολιτικές των «άμεσων πληρωμών» από τη Σουηδία. Χρειάζεται όμως λίγο ακόμη να περιμένουμε μέχρι να μεταφραστεί.

Γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας και 3 κείμενα από και για την Θεσσαλονίκη έχουν δημοσιευθεί:

Το πρώτο κείμενο προέρχεται από τον σύλλογο Ελλήνων συγκοινωνιολόγων και βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17747 για να περιγράψει την συγκοινωνιακή κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο κείμενο http://www.disabled.gr/lib/?p=17745 έχει γραφτεί από εμάς και αφορά την κατάσταση των μαζικών μεταφορών από και προς την Θεσσαλονίκη αλλά με εξειδίκευση στους ανθρώπους με σοβαρές κινητικές αναπηρίες και στους τρόπους που είναι εφικτό να μετακινηθούν.

Το τρίτο κείμενο που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/?p=202 περιέχει κάποιες σκέψεις για την διοργάνωση της Autonomia EXPO και στην Θεσσαλονίκη ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει επισκέπτες και εκθέτες της Autonomia EXPO και μας έχει διατυπωθεί πάρα, πάρα πολλές φορές.

Σε ό,τι αφορά στην επικαιρότητα καθημερινά μπορείτε να διαβάζετε τις ειδήσεις και την αρθρογραφία που αφορά τους ανθρώπους με αναπηρίες από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο στο http://news.disabled.gr/ που διαθέτει αρχείο δημοσιεύσεων από τον Νοέμβριο του 2003.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: