Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

10/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ - ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ -ΚΑΙ ΡΩΤΑ .

Πώς είναι δυνατόν η ΔΕΗ Α.Ε. να χαρακτηρίζει τις αυξήσεις της 01.12.2007 και της 01.07.2008 "υψηλές" όταν η ίδια δια του Προέδρου της διεκήρυσσε ότι αν δεν υπάρξουν αυξήσεις της τάξεως του 21% η ΔΕΗ Α.Ε. θα συνεχίσει να αποτελεί ένα μη κερδοφόρο μονοπώλιο.

Πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Αθανασόπουλος. Τότε ή τώρα ;

Περισσότερα... http://www.genop.gr.

Δεν είναι αναγραμματισμός

του Ήλιου αλλά έχει

τη ζεστασιά και φως του!

«ΗΛΕΣΙΟΝ»

Έχει λίγα γράμματα από τη λέξη «φύση» είναι όμως βγαλμένο από την καρδιά της !

Κaι έρχεται από τα παλιά με την θετική αύρα ενός καινούργιου φίλου!

Η ανάγκη της συλλογικής δραστηριότητας υπέρ της σωστής Διατροφής, του Περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Βιοποικιλότητας, των Οίκο - Κοινοτήτων και του Αγροτουρισμού... είναι η γόνιμη «μήτρα» που γέννησε το «ΗΛΕΣΙΟΝ».

Είδε το πρώτο φως του ήλιου το 2008, όμως ωριμάζει σαν καλό κρασί στο «κελάρι» της ζωής εδώ και 40 χρόνια !

Οι εμπνευστές -και ιδρυτές του- όλο αυτό το διάστημα εργάζονται ακούραστα για τον προσδιορισμό της ξεχωριστής ταυτότητάς του και το... ειδικό βάρος της υπογραφής του.

Οι γνώσεις τους έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, με ολοκληρωμένες απαντήσεις και επιτυχείς εφαρμογές στην διατροφή, σε κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης οικοσυστημάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασίας της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, συμβάλλοντας στην προστασία της αειφορίας της φύσης και την ανάπτυξή της στον άνθρωπο.

Την ομάδα των πρωτοπόρων του «ΗΛΕΣΙΟΝ» απαρτίζουν άνθρωποι ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Στόχος όλων μαζί είναι να προστατεύσουν την διατροφή μας, το περιβάλλον, σαν κοινωνικό και συλλογικό αγαθό, να ασκήσουν τον έλεγχο στην πολιτεία και να βάλουν εμπόδια στην κερδοσκοπία, δείχνοντας μια εναλλακτική λύση σε όσους λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την ίδια την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Προβάλλοντας την αξία της εμπειρίας των προγόνων μας (παράδοση), την αναγκαιότητα της φύσης, την αξία της ποικιλίας, το δικαίωμα στη ζωή, το «ΗΛΕΣΙΟΝ» αγγίζει τη συνείδηση κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Το ουσιώδες δεδομένο ότι η μεσογειακή διατροφή του 19ου αιώνα προφύλασσε τους ανθρώπους από αρρώστιες, δυναμώνοντας ταυτόχρονα και το αμυντικό τους σύστημα, είναι σήμερα κτήμα όλων των πολιτών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς, όμως, πολλοί παραγωγοί, κάνουν συνειδητά κάποιες «εκπτώσεις» ιδιοτήτων για την ονομασία των προϊόντων τους σαν μεσογειακής διατροφής.

Ακόμη και τα βασικά μεσογειακά προϊόντα, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κρασί κ.λπ., στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν συγκρίνονται με αυτά του 19ου αιώνα.

Τί είναι, άραγε, αυτό που διαφοροποιεί τα περισσότερα σημερινά προϊόντα που έχουν ίδιο όνομα και εμφάνιση από αυτά της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής;

Η απάντηση παραπέμπει στον τρόπο παραγωγής, τόσο της πρώτης ύλης όσο και του δευτερογενούς (επεξεργασμένου) αγαθού, που αφαιρεί κυρίως από το προϊόν την «δύναμη του σπόρου».

Οι μελετητές του «ΗΛΕΣΙΟΝ» άρχισαν τα βήματά τους από αυτό ακριβώς το σημείο.

Αφού εμβάθυναν στους αρχαίους και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, στη συνέχεια μελέτησαν στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και σχεδίασαν προϊόντα, που να συνάδουν με αυτά της μεσογειακής διατροφής, με ζωογόνο πυρήνα την «δύναμη του σπόρου» και πολλά από τα συστατικά των παλαιών και αρχαίων προϊόντων.

Οι βασικές αυτές παραγωγικές διαδικασίες είναι:

· Η πρωτογενής παραγωγή των καρπών γίνεται με φυσικό τρόπο και χωρίς τεχνικά χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Το λιγότερο αποδεκτό είναι τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

· Η συλλογή των αγαθών γίνεται αφού ωριμάσει πλήρως ο σπόρος τους.

  • Η δευτερογενής παραγωγή γίνεται με την συμμετοχή των σπόρων στην διαδικασία επεξεργασίας, σε χρόνο αρκετό ώστε να παραδώσουν με την όσμωση την «δύναμή» τους στο σώμα του προϊόντος.
  • Επίσης, προϋπόθεση είναι η χρήση μόνον φυσικών πρώτων υλών (είτε βιολογικών), η θερμική επεξεργασία σε χαμηλές θερμοκρασίες και η φυσική συντήρησή τους χωρίς ακρότητες.

Με γνώμονα την παρακαταθήκη των κατασταλαγμένων πρώτων οινοπαραγωγών της πατρίδας μας και τις παραγωγικές διαδικασίες των αρχαιοελληνικών οίνων, το «ΗΛΕΣΙΟΝ» με ορμητήρια την Αθήνα, την Θήβα και την Λαμία δημιούργησε τύπους κρασιού που έρχονται με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα άλμα ποιότητας στο μέλλον!

Σεπτέμβρης 2008

Για την κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ

Νίκος Ρουμελιώτης

Τηλ/Φαξ: 210-2116224

ΚΕΡΚΥΡΑ:

INSTITOYTO-DDnews ddikeoma.eu/news

Απόστολος Πετρούλιας

…ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΟ ΤΗΣ UNESCO;;;

Σήμερα το πρωί…(όψιμα)…και άλλος «εγκάθετος της συμμορίας» προσήλθε στο Εντευκτήριο της κερκυραϊκής κοινωνίας των πολιτών, εκβιάζοντας, απειλώντας και εξυβρίζοντας, αποδίδοντας «ιντρικαρίσματα» και άλλα τέτοια αδιανόητα, φασιστικά και ρατσιστικά που γέννησε ο νοσηρός του εγκέφαλος…ή μήπως κάποιος άλλος;;;… Ήδη κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, ώστε εκτός των άλλων, να εξηγήσει δημόσια με ποιον ή με ποιους «ιντρικάρω» και με ποιον σκοπό!!!

Απόλυτα σχετικό και συναφώς ενδιαφέρον έχει το πώς προσήλθε, το πώς βρήκε την ευκαιρία να εκβιάσει, να απειλήσει και να εξυβρίσει! Τηλεφωνήθηκε από μένα χθες το μεσημέρι στο κινητό του για την ανάγκη να κάνει με όμοιο τρόπο και ενυπογράφως, ότι έκανε και στις 25-7-2008, στο πλαίσιο της από μήνες συμφωνημένα δρομολογημένης προσπάθειας συγκρότησης νέου Δ.Σ.! Χωρίς να αρνηθεί τίποτε διά μέσου της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, άρπαξε την ευκαιρία και προσήλθε κατά την συμφωνημένη ώρα 10:30 το πρωί, για να χλευάσει την διαδικασία και για να χλευάσει και τους 3 συμπολίτες του, που ήδη την έχουν εφαρμόσει. Χωρίς ποτέ στο παρελθόν να έχει επιχειρηματολογήσει εγγράφως για το αν και πως δεν συμφωνεί με την εφαρμοζόμενη διαδικασία, σήμερα απαιτούσε: Εκβιάζοντας για τα λεφτά, απειλώντας να πληρώσω εγώ το κόστος προσφυγής στο Πρωτοδικείο για διορισμό νέου Δ.Σ. ή ακόμη χειρότερα, να κάνω την προσφυγή και να την χρεώσω εγώ παράνομα στο πρόγραμμα! Όταν είδε ότι δεν περνούσαν οι φαυλότητες (όπως ακριβώς κάθε φαυλότητα του οποιουδήποτε) που έκτακτα-όψιμα απαιτούσε, απειλώντας, χλευάζοντας και εξυβρίζοντας καθετί που λαμβάνει χώρα για να ωφεληθεί ο ίδιος, έφυγε φωνάζοντας να μην τον ξαναενοχλήσουμε…ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ…

Ειρήσθω εν παρόδω είναι βέβαια εξαρχής προφανές, ότι όποιο μέλος του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα και αυτοβούλως να αναλάβει πρωτοβουλία και να απευθυνθεί στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας, αιτούμενος τον διορισμό νέου Δ.Σ. κάνοντάς το «δώρο» στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ!…Α.Π.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: