Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

meta name="Originator" content="Microsoft Word 12">

24/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

Ανοιχτή συζήτηση:

«CAS: ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

και τον Διεθνή Συντονισμό του»

…ένα μήνα πριν την σύσκεψη της Αθήνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Σεπτέμβρη

7.00 μ.μ. Λόντου 6 Εξάρχεια Β’ όροφος

(γραφεία Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

- Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση

- Επιτροπή Συνδικαλιστών

- συνδικαλιστές της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

3η Διεθνής Σύσκεψη του Αναρχοσυνδικαλιστικού Συντονιστικού (CAS)

25 και 26 Οκτώβρη 2008, στην Αθήνα

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ,

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αναρχοσυνδικαλιστικές συνομοσπονδίες, ενώσεις και κινήσεις από επτά διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Σουηδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα) έχουν συγκροτήσει ένα διεθνές δίκτυο συντονισμού και αλληλεγγύης της αναρχοσυνδικαλιστικής δράσης. Πρόκειται για τον Αναρχοσυνδικαλιστικό Συντονισμό (CAS), η δράση του οποίου συντονίζεται από την τακτική του συνέλευση που διεξάγεται κάθε 6 μήνες σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Οι ρίζες του CAS βρίσκονται στον «Μαύρο και Κόκκινο Συντονισμό» που συγκροτήθηκε το 2001 από τις τρεις μεγαλύτερες αναρχοσυνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της Ευρώπης (CGT από την Ισπανία, SAC από τη Σουηδία και CNT από τη Γαλλία με περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους – μέλη συνολικά) και του οποίου η διεύρυνση με νεότερες και μικρότερες αναρχοσυνδικαλιστικές κινήσεις αποφασίστηκε το Μάη του 2006 στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας συνδικαλιστικής συνάντησης I-07.

Από την Ελλάδα, στον CAS συμμετέχει από την αρχή η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ), ενώ στην τελευταία συνέλευσή του, το Μάη στη Μαδρίτη συμμετείχε και εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Οικοδόμων» ως παρατηρητής. Συμμετέχουν επίσης, το βρετανικό τμήμα των IWW, από την Πολωνία η IP (όπως και η ελευθεριακή οργάνωση LA ως παρατηρήτρια) και από την Ιταλία το συνδικάτο των εκπαιδευτικών Unicobas και η συνδικαλιστική συνομοσπονδία USI.

Όπως αποφασίστηκε στη Μαδρίτη, η επόμενη συνέλευση του CAS θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτώβρη. Σε αυτή τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μια ομοσπονδιακή συνάντηση των οργανώσεων, αλλά και τρεις κλαδικές συναντήσεις, μια για τους εκπαιδευτικούς, μια για τον κλάδο των κατασκευών (οικοδόμοι, μηχανικοί κοκ) και μια για τους μετανάστες.

Τη διοργάνωση αυτής της διεθνούς συνέλευσης έχουν αναλάβει η ΕΣΕ, μαζί με την Επιτροπή Συνδικαλιστών που συγκροτήθηκε από εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις διεθνείς διαδικασίες του αναρχοσυνδικαλιστικού και του επαναστατικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητα από την σωματειακή ή την πολιτική τους ένταξη στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή αυτή ξεκινά ήδη απ’ αυτό το καλοκαίρι να συντονίζει τις προσπάθειές της για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του CAS τον προσεχή Οκτώβρη, αλλά και για τη δημόσια παρουσία του ρεύματος του αναρχοσυνδικαλισμού και του επαναστατικού συνδικαλισμού στην Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό, μια ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 24 Οκτώβρη, με εκπροσώπους του CAS και των αναρχοσυνδικαλιστικών συνομοσπονδιών που τον αποτελούν, όπου θα μεταφερθεί η εμπειρία από τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες στην Ευρώπη και θα παρουσιαστούν οι μέχρι σήμερα καμπάνιες του CAS, καθώς και η πανευρωπαϊκή καμπάνια για την επισφάλεια που θα αρχίσει αυτό το φθινόπωρο.

Παράλληλα, η Επιτροπή Συνδικαλιστών, σχεδιάζει και την πραγματοποίηση μιας ακόμη ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης νωρίτερα –με συντρόφους και από το εξωτερικό- προκειμένου να παρουσιαστεί ο χαρακτήρας της και να υπάρξει ενημέρωση για τον CAS.

Για επαφή με την Επιτροπή, υπάρχει η ηλεκτρονική διεύθυνση epitropisyndikalistwn@yahoo.com

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ Ιούνης 2008

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΕΠΙΟΡΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΕ

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2008

Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΕΠΙΟΡΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

logogenop_smallΟ κ. Αθανασόπουλος στην προσπάθειά του να υλοποιήσει τον στρατηγικό του σχέδιο που είναι το σπάσιμο και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κατασκευάζει εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς και ετοιμάζει μισθοφορικό στρατό.

• Διαπιστώνει, χωρίς να τις κατονομάζει « ότι υπάρχουν δυνάμεις – εξωτερικός εχθρός – οι οποίες με αθέμιτο τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν λύσεις και να δημιουργήσουν προβλήματα για την ΔΕΗ και το κοινωνικό σύνολο αδιαφορώντας για τις συνέπειες ».

Χωρίς να μας λέει, ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις, πως τις ανακάλυψε, ποια αθέμιτα μέσα μετέρχονται, με ποιους συνεργάζονται.

ΟΝΟΜΑΤΑ κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛE , ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ; και τι ενέργειες κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε ;

Περισσότερα...

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….……………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια: