Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

11/9/2508 μ.Δ. (μετάΔημοκρατίας)

«Κλικ» στην καρδιά της ΕΕ
Έλληνες μπλόγκερ «ποστάρουν» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η επίσκεψη πραγματοποιείθηκε έπειτα από πρωτοβουλία ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν το διήμερο της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου 50 Έλληνες μπλόγκερ, προκειμένου να ενημερώσουν στο ΕυρωπαΊκό Κοινοβούλιο τους ευρωβουλευτές για όλα όσα τους απασχολούν αλλά και το τι πιστεύουν σε σχέση με την ανωνυμία στο Internet και τα blog.

1o βίντεο: Έλληνες bloggers

2o βίντεο: Έλληνες bloggers

1o βίντεο: Ευρωβουλευτές Στ.Λαμπρινίδης, Μ.Ματσούκα

2o βίντεο: Ευρωβουλευτές Στ.Λαμπρινίδης, Μ.Ματσούκα

«Είμαστε ενεργοί πολίτες, λέμε τη γνώμη μας, αφιερώνουμε χρόνο στο διάλογο. Δεν είμαστε ανώνυμοι. Στα μπλογκ υπάρχει ψευδωνυμία, όχι ανωνυμία και ας μην ξεχνάμε ότι την 'Ελληνική Νομαρχία' την έγραψε ο Ανώνυμος ο Έλληνας. Η ανωνυμία στο Internet είναι δικαίωμα, το ίδιο ισχύει και στα blog. Είναι δικαίωμα του κάθε μπλόγκερ να γράφει επώνυμα ή ανώνυμα».

«Μας προβληματίζει πολύ ο έλεγχος για τον οποίο ενδιαφέρονται τα θεσμικά όργανα» δήλωσε ο Σ.Λαμπρινίδης, επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, «για αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα του χρήστη και του μπλόγκερ στην ανωνυμία, επειδή έτσι πιστεύουμε ότι προστατεύουμε την ελεύθερη έκφραση. Προστατεύουμε το δικαίωμα του καθενός να μην διώκεται, επειδή έγραψε την γνώμη του στο Internet».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Ματσούκα έδωσε τα βασικά ερεθίσματα της συζήτησης θέτοντας ερωτήματα στους bloggers για την θέση τους σχετικάμε την ανωνυμία στο διαδίκτυο και τον τρόπο έκφρασης μέσω του blogging.

Στη συνέχεια οι 50 bloggers παρακολούθησαν συζήτηση με τον T.Bunyan (Statewatch Director), τον B.Henrion, εκπρόσωπο του FFII (www.ffii.org), την S.in't.Veld από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και την Επιτροπή ζητημάτων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τον κ.P.Hustinx υπεύθυνο για την προστασία προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και τον κ.M.Rottenberg από την EPIC (www.epic.org).

«Η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι ο νέος δημόσιος χώρος. Ήρθε να αντικαταστήσει τα πολιτικά-αθλητικά-φιλολογικά καφενεία. Είναι σημαντικό για την ελευθερία του ιντερνετικού λόγου να προστατευθεί, να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η ελληνική μπλογκόσφαιρα» δήλωσαν στους Έλληνες ευρωβουλευτές οι 50 Έλληνες μπλόγκερ.

Τη δεύτερη ημέρα συναντήθηκαν με συνεργάτες του Έλληνα Επιτρόπου Σταύρου .Δήμα καθώς και εκπροσώπους της ομάδας εργασίας της Κομισιόν για τα προσωπικά δεδομένα.

Η τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιείθηκε έπειτα από πρωτοβουλία ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: